Infoga tabell

Ofta är det lämpligt att skapa tabeller för att strukturera information på webbplatsen. Tabeller kan hjälpa dig att placera test och bilder precis som du vill ha det. Utan att använda tabeller kan det vara svårt att kontrollera delarnas placering i förhållande till varandra. Om du till exempel vill placera en text vid sidan av en bild, blir det komplicerat utan att använda tabeller. Du skapar tabeller enkelt genom att klicka på knappen Infoga tabell.

Så skapar du en tabell:

1. Klicka på Infoga tabell. Fönstret Tabellegenskaper visas.
  2. Ange antal rader tabellen ska innehålla.
  3. Ange antal kolumner tabellen ska innehålla.
  4. Välj Position, var du vill placera tabellen på sidan. Du kan välja mellan Vänster, Höger eller Centrerad.

5. Skriv en Överskrift om du vill ha en rubrik för tabellen.
  6. Om du vill att kantlinjerna i tabellen ska visas markerar du det i Visa ramar. Som standard är det inte markerat då "osynliga" ramar oftast ger bäst resultat.
  7. Klicka OK.

Tabellen har nu skapats.

Visa/dölj rutnät

Om du har valt att kantlinjer inte ska visas i tabellen kan det bli svårt att lägga in information i den. Det löser du genom att klicka på ikonen Visa/dölj rutnät. Då kan du se kantlinjerna när du lägger in informationen. Rutnätet tar du bort genom att klicka på samma ikon igen.

Se även:

Infoga länk

Infoga bild

Öppna HTML-fil