Order, ej levererade

Här ser du alla de säljorder där alla varor inte har tagits ut från lagret. Det kan gälla säljorder med status "Obehandlad", "Restorder" och "Fakturerad (ej levererad)". Den översta listan visar säljordrarna och den nedersta visar tillhörande varurader där levererat antal är lägre än beställt antal.

Tips! Genom att klicka på pilknappen till höger om Skapa aktiviteter kan du skräddarsy aktivitetslistan. Du bestämmer själv innehållet i aktiviteterna och i vilka moduler aktivitetsmallarna ska vara tillgängliga.

Hantering av en order:

1. Ange urval för listan.

Överst i fönstret hittar du filter för orderstatus och leveransdatum som begränsar vilka order som visas. Du kan filtrera efter status, eller söka på produktnummer. Du kan också söka i produktlistan genom att klicka på Sökknappen. Ändringar i filtren visas först när du klickar på Uppdatera eller använder funktionstangenten [F5].
  2. Markera den order du vill hantera i den översta delen av fönstret.
  3. Välj om du vill: Leverera produkter (göra uttag av varor från lager och eventuell utskrift av plocklista/packsedel); Reservera lagervaror (se till att varor som finns på lagret idag öronmärks för denna order); samt Reservera vid inköp (så att varor som beställts från leverantör går till denna kund).

Ordern behandlas nu enligt dina önskemål.

Tips! Leveransförmågan tar hänsyn till orderreservationer. Om exempelvis alla produkter på lagret är reserverade mot en särskild order visar andra order med samma produkt en leveransförmåga på 0%, även om produkten finns på lager. Inköpsreservationer påverkar inte leveransförmågan.

Beskrivning av fält i den nedersta raden:

Behållning: Lagerbehållning för den valda produkten på detta lager/denna plats.

Total behållning: Total behållning för den valda produkten oavsett lager/plats.

Se även:

Inköpsguide

Hur levereras produkter?

Reservera lagervaror/reservera vid inköp

Om lagermodulen

Aktivitetsmallar