Förtecken i rapporter i huvudboken

Vanligtvis rapporteras intäkter i redovisningen som negativa tal (kredit) i och med att de balanseras mot motsvarande ökning i Tillgångar, som ska rapporteras som positiva tal (debet).

I detta fönster kan du ändra på hur rapporterna ska visa dessa tal, till exempel om du inte vill att dina intäkter ska visas med negativa tal.

Välj Visa - Inställningar - Redovisning - fliken Redovisningsinställningar och klicka på Rapporter.

Välj Visa negativa tal med parenteser om du inte vill visa minustecken i resultat- och balansrapporter.

Valet Intäkter visas med positivt förtecken och kostnader med negativt förtecken visar debetsaldon som negativa tal och kreditsaldon som positiva i redovisningen. Om du kombinerar detta val med valet ovan visas kostnader i parenteser.

Genom att välja Byt förtecken i fältet nedan kan du ändra visningen av varje Grupp i balansrapporterna.

Standardanpassning

SRU-kodsystemet anpassas efter de olika företagsformerna. I rullgardinsmenyn SRU väljer du vilken SRU-koduppsättning som du vill använda. Om du vill använda din gamla SRU-kodsuppställning, väljer du Egendef. SRU.

Se även:

Andra redovisningsinställningar

Rapportmodulen

Huvudbok