Huvudboken

Alla bokföringsuppgifter samlas i Huvudboken. Även om det dagliga arbetet sker i andra moduler överförs alla uppgifter till huvudboken. Period- och årsavslut och inledning av ett nytt redovisningsår är centrala teman när all data har samlats i huvudboken.

Uppgifterna i huvudboken kan visas på sju olika sätt. Det finns knappar för dem i vänstra marginalen och det går att växla mellan dem när det behövs:

Tips! Vanligtvis rapporteras intäkter i redovisningen som negativa tal (kredit) i och med att de balanseras mot motsvarande ökning i Tillgångar, som ska rapporteras som positiva tal (debet). I detta fönster kan du ändra på hur rapporterna ska visa dessa tal, till exempel om du inte vill att dina intäkter ska visas med negativa tal. Välj Visa - Inställningar - Redovisning - fliken Redovisningsinställningar och klicka på Rapporter.

Se även:

Visning av verifikat i andra moduler

Användarinställningar

Förtecken i rapporter i huvudboken