Verifikatlistan

Verifikatslistan är det första som visas när huvudboken öppnas. Det är dock bara ett av flera sätt att visa uppgifter som finns i huvudboken.

Andra alternativ visas med knapparna i vänstermarginalen: Kontolista, Nyckeltal, Resultat, Balans och Grafisk och Framtida Kassaflöde

Läs mer i Kontolista/saldobalans i huvudbok, Nyckeltal, Resultat, Balans, Grafisk och Framtida kassaflöde.

I Verifikatslistan finns närmare detaljer om de enskilda verifikat och fakturor som bokförts. Det går att filtrera och söka efter information och anpassa innehållet i fönstret efter egna behov.

Välj först det redovisningsår som verifikaten ska visas för i listan överst till vänster.

Välj sedan om trädstrukturen ska visas för Verifikationstyp/period eller Period/verifikationstyp. I det första alternativet visas verifikationstyperna var för sig med underliggande perioder. I det andra alternativet visas perioderna var för sig med underliggande verifikationstyper. Klicka på det alternativ som ska visas i listan. Man måste gå ned minst två nivåer i trädet, det vill säga välja både verifikationstyp och period.

Klicka på Ändra om du vill ändra avdelning, projekt, beskrivning eller någon annan kostandsbärare på den aktuella raden.

Klicka på Radera för att korrigera det markerade verifikatet. Ett nytt verifikat skapas direkt i huvudboken eller via verifikatregistreringen. Du kan inte korrigera verifikat som har registrerats i perioder som är stängda, eller om verifikatet är ett ingående balansverifikat som har skapats automatiskt. Om verifikatet inte kan korrigeras på detta sätt kan du bokföra ett korrigeringsverifikat manuellt i en öppen period via verifikatregistreringen.

Läs mer i Korrigering av verifikat.

Klicka på Sök när du vill söka efter verifikat. Då öppnas dialogrutan Sök där sökvillkoren anges i de olika fälten. Det stora fältet längst ned i denna dialogruta uppdateras med träffar efter hand som sökvillkor anges. Markera en träff i fältet och klicka på knappen Gå till nedanför fältet när verifikatet ska visas i huvudboken.

Klicka på Summa Av/På för att visa/dölja summeringen nederst i modulen.

Klicka på Länkat dokument om du vill länka ett dokument till verifikatet. Det kan till exempel vara ett original som du scannat in som du vill länka till verifikatet i Huvudboken.

Klicka på knappen Gå till Reskontra om verifikatet ska visas i reskontramodulen (som bara är aktiv när reskontraposter markeras).

Klicka på Gå till Kontakt om kontaktkortet för den person som är kopplad till den markerade raden ska öppnas.

Klicka på Gå till Faktura för att visa tillhörande faktura i fakturamodulen.

Klicka på Gå till beställning för att öppna verifikaten i Inköpsmodulen

Klicka på knappen Inställningar om du vill ange vilka kolumner som ska visas i fönstret. Ändringarna gäller per användare och träder i kraft när inställningsfönstret stängs.

Klicka på Hjälp när du behöver hjälp med någon funktion i fönstret.

Klicka på Avsluta när huvudboken ska stängas.

Se även:

Huvudbok

Korrigering av verifikat

Inställningar för visning av kolumner i verifikats-/kontolista