Kontolista/saldobalans i huvudbok

I Kontolistan får du översikt över allt som är bokfört på varje enskilt konto under det aktiva räkenskapsåret. Med utgångspunkt i totalt saldo för varje konto kan du gå vidare och se på fördelningen för varje period, ända ner till respektive verifikatsrad.

Du kan också gå ännu längre och se information om verifikatet från andra moduler, genom en rad knappar. Vilka av dessa knappar som är aktiva beror på vilket konto du väljer.

Nedan har vi också beskrivit hur du kan börja i fliken Saldobalans huvudbok och ”bläddra” dig ner i strukturen. Du kan också ange det önskade urvalet direkt i varje flik om du vill.

Så här kan du använda kontolistan:

1. Klicka på knappen Summa av/på om du vill att saldot ska visas/döljas längst ned i fönstret.
  2. Klicka på Kontolista till vänster i huvudboken. Fliken Saldobalans huvudbok ger översikt över alla konton som något är infört på under året.
  3. Dubbelklicka på kontot du vill titta närmare på.
    Fliken Saldo per period visar hur varje period bidrar till det slutliga saldot. Genom översikten över Utgående saldo ser du saldot som gällde vid slutet av varje period.
  4. Dubbelklicka på perioden du vill titta närmare på.
    Fliken Verifikationsrader innehåller varje post på kontot under perioden.
  5. Dubbelklicka på raden du vill titta närmare på.
    Huvudboken ändrar nu fokus till Verifikatslista, med filter för verifikatet som raden ingår i.

För mer information om de andra knapparna i verktygsfältet, läs mer i Verifikatlistan.

Se även:

Verifikatslistan

Nyckeltal

Resultat

Balans

Grafisk

Framtida kassaflöde

Huvudbok