Redovisningsinställningar - Systemkonton

Flera av modulerna i programmet bokför automatiskt verifikat i redovisningens huvudbok. Systemkonton styr vilka konton som används vid sådana bokningar.

I rullgardinsmenyn Kontogrupp kan du välja en kontogrupp och se vilka konton som används vid automatisk bokföring från motsvarande modul. Du kan klicka i kolumnen konto och ändra konto om så önskas.

Beskrivning av kontogrupper

De olika kontogrupperna anger följande moduler som generar poster automatiskt:

Faktura.Försäljnings- och faktureringsmodulen visar konton som används när poster skapas automatiskt från

Inköp.Inköpsmodulen visar konton som används när poster skapas automatiskt från

Reskontra.Reskontra visar konton som används när poster skapas automatiskt från

Moms.Momsredovisning visar konton som används när poster skapas automatiskt från

Resultat visar konton som används vid Överför preliminär 'Ingående balans'.

Se även:

Andra redovisningsinställningar

Försäljnings- och faktureringsmodulen

Inköpsmodulen

Reskontra

Periodavslutning

Överföring av temporärt Ingående saldo