CRM > Kalender > Kalender på Mamut Online

KalenderMamut Online

Mamut Online ger dig en översikt över aktiviteter som rör ditt företag och dina medarbetare. Du kan skapa, redigera och visa aktiviteter online som du organiserar via onlinekalendern eller aktivitetslistan.

Onlinekalendern är en integrerad del av aktivitetsfunktionaliteten. Kalendern kan visas som en personlig kalender (Min kalender), som bara visar dina aktiviteter, eller som en Gemensam kalender som visar dina medarbetare eller resurser. Den personliga kalendern öppnas via Listor - Min kalender. Klicka på knappen Gemensam kalender för att öppna den gemensamma kalendern.

Aktiviteter i kalendern

Du kan visa alla aktiviteter som har registrerats i systemet i både den personliga och gemensamma kalendern. Du kan dessutom skapa nya aktiviteter direkt från kalenderfönstret genom att klicka Ny. Läs mer i Skapa en ny aktivitet på Mamut Online.

Du kan välja om en aktivitet ska visas i själva kalendern eller i uppgiftslistan till vänster om den personliga kalendern genom att välja olika aktivitetstyper. Aktivitetstyperna Besök, Demonstration och Möte visas i kalendern medan aktiviteter som Brev, Fax och Tel. ut visas i uppgiftslistan. Du kan upphäva denna inställning genom att på aktivitetskortet markera kryssrutan Visa aktivitet i uppgiftslista på fliken Diverse. För att ta bort aktiviteter från uppgiftslistan tar du bort markeringen i kryssrutan Visa aktivitet i uppgiftslista.

Du kan när som helst växla mellan den personliga och gemensamma kalendern genom att klicka på knapparna Min kalender och Gemensam kalender.

Min kalender

Den personliga kalendern visar alla aktiviteter där den inloggade personen antingen är registrerad som Ansvarig eller kopplad till aktiviteten som Anställd. Uppgiftslistan till vänster om själva kalendern visar aktiviteter i vilka den inloggade personen är registrerad som Ansvarig.

Du väljer själv vilken tidsperiod som kalendern ska visa genom att klicka på Dag, Vecka (arbetsvecka eller fullständig vecka) eller Månad. Uppgiftslistan påverkas inte av vilken period som du väljer. Via verktygsfältet kan du välja om du vill att uppgiftslistan ska visa Öppna uppgifter, Alla uppgifter eller Utförda uppgifter.

Från verktygsfältet kan du även välja att öppna aktivitetslistan, dagens kalender, den gemensamma kalendern samt användarinställningarna för aktiviteter och kalender.

Tips! Du kan skapa en aktivitet direkt i kalendern genom att placera muspekaren på det aktuella datumet och tidspunkten och klicka. Läs mer om att skapa aktiviteter Skapa en ny aktivitet på Mamut Online.

Gemensam kalender

I den gemensamma kalendern kan du visa schemat för flera anställda/resurser samtidigt. Du kan i verktygsfältet välja mellan tre olika visningar:

Gemensam: Välj detta alternativ för att visa kalendern för de anställda eller resurser som har kopplats till ett särskilt projekt eller avdelning. Om du väljer (ingen) i rullgardinsmenyerna visas alla aktiviteter som har registrerats i systemet.

Enkel: Använd detta alternativ för att visa enskilda medarbetare eller resurser.

Egendefinierad: Klicka på knappen Egendefinierad och använd pilknapparna i fönstret som öppnas för att inkludera/exkludera anställda eller resurser från den egendefinierade kalendern.

Zoom: Välj hur detaljerad kalendern ska vara: Dag eller arbetsvecka.

Tips! I användarinställningarna kan du själv bestämma hur kalendern ska visas. Läs mer om användarinställningar: Användarinställningar för Aktivitetskalender

Se även:

Välkommen till Mamut Online

Aktiviteter och kalender

Aktiviteter i Mamut Online

Version 11.1. Dokumentationen kan beskriva tjänster och/eller funktioner som inte är tillgängliga i din lösning.

Alla rättigheter reserverade © Visma Software AB. Med förbehåll om ändringar/fel. Mamut och Mamut-logotypen är registrerade varumärken av Visma Software AB. Alla andra varumärken är registrerade av respektive företag.