eDokument > Om eDokument

Om eDokument

Med eDokument kan du utväxla elektroniska fakturor och kreditnotor med dina kunder via den integrerade förmedlingstjänsten Visma Autoinvoice.

När du utväxlar elektroniska fakturor och kredtinotor med dina kunder kan du antingen göra det genom eDokument från Mamut Business Software eller Mamut Online.

Du kan utväxla elektroniska fakturor med företagskunder och privata kunder.

Elektronisk faktura

En elektronisk faktura är en faktura i form av en elektronisk fil som innehåller fakturauppgifterna. Elektroniska fakturor produceras i avsändarens bokföringsprogram och kan läsas direkt av mottagerans programvara för hantering av inkommande fakturor. Själva datafilen är inte avsedd för att läsas på vanligt sätt, så med en elektronisk faktura medföljer en bilaga. Vanligtvis en PDF-fil.

Du behöver också en accesspunkt för att använda dig av elektroniska fakturor. Mamut Business Software och Mamut Online använder Visma AutoInvoice.

AutoInvoice

Visma AutoInvoice är integrerat i ditt Visma serviceavtal och det är inga extra startkostnader. Du betalar bara för de fakturor och kreditnotor som du sedan skickar. Mer information om priser och Visma AutoInvoice hittar du här.

Visma AutoInvoice är vår molntjänst för förmedling och bearbetning av elektroniska fakturor och kräver därför ingen lokal installation.

Visma AutoInvoice har två huvudfunktioner:

Se även:

Kom i gång med eDokument

Skapa och skicka eDokument

Om bokföring av eDokument

Gör konsument redo för fakturering med eDokument

Om Aktivera skanning

Version 11.1. Dokumentationen kan beskriva tjänster och/eller funktioner som inte är tillgängliga i din lösning.

Alla rättigheter reserverade © Visma Software AB. Med förbehåll om ändringar/fel. Mamut och Mamut-logotypen är registrerade varumärken av Visma Software AB. Alla andra varumärken är registrerade av respektive företag.