eDokument > Bokföra eDokument > Bokföra eDokument

Bokföra eDokument

När du mottar en faktura som ett eDokument, kan du välja att bokföra det direkt i Huvudbok i Mamut Business Software från Mamut Online.

Så bokför du ett eDokument från Mamut Online

1. Logga in till Mamut Online och gå till eDokument - Inkorg .
  2. Se till att eDokumentet du tänker bokföra är kopplat till en kontakt som är registrerad som leverantör.
  3. Välj eDokumentet i inkorgen och klicka på Godkänn.
  4. Klicka på Bokför eDokument.
  5. Välj importalternativ.
  6. Klicka på Nästa.
  7. Vid behov, gör ändringar i fakturan:
    1. Kontrollera uppgifterna i själva orderhuvudet och på produktraderna.
    2. Informationen under Orderinformation hämtas från orderhuvudet i fakturan. Välj eventuellt en Avdelning och/eller ett Projekt som fakturan ska kopplas till . Du kan använda listrutemenyerna eller klicka på knapparna med tre punkter för att visa en lista över tillgängliga avdelningar/projekt. Du kan även söka efter önskad avdelning/projekt.
    3. Under Produktrader kan du redigera Konto för produktraderna.
    4. Granska noga alla information i fönstret.
  8. Klicka på Importera.

eDokumentet bokförs nu Huvudbok i Mamut Business Software.

Se även:

eDokument

Om bokföring av eDokument

Bokföra och skapa ny inköpsorder

Bokföra och uppdatera en befintlig inköpsorder

Skapa och skicka ett eDokument

Version 11.1. Dokumentationen kan beskriva tjänster och/eller funktioner som inte är tillgängliga i din lösning.

Alla rättigheter reserverade © Visma Software AB. Med förbehåll om ändringar/fel. Mamut och Mamut-logotypen är registrerade varumärken av Visma Software AB. Alla andra varumärken är registrerade av respektive företag.