Aan de slag met abonnementsfacturering

Abonnementsfacturering is een eigen module die handig is om te gebruiken indien u regelmatig dezelfde klanten voor dezelfde artikelen en/of diensten factureert. Meer informatie over Mamut Enterprise Abonnementsfacturering vindt u Over abonnementsfacturering.

Deze functionaliteit is in sommige programmaversies alleen als additioneel product beschikbaar. Neem contact op met uw verkoopconsulent voor meer informatie over de beschikbaarheid van deze functionaliteit.

Zo gaat u aan de slag met abonnementsfacturering:

1. Activeer de functionaliteit. Ga naar Beheer - Instellingen - Bedrijf - Module-instellingen - Offerte/Order/Factuur. Selecteer het tabblad Algemeen en selecteer de optie Het bedrijf maakt gebruik van abonnementsfacturering aan. Start vervolgens het programma opnieuw.

2. Definieer de frequentie in het Standaardregister. De frequentie bepaalt wanneer/hoe vaak er een verkooporder aangemaakt zal worden op basis van de klantabonnementen die gekoppeld zijn aan het abonnement. Ga naar Beheer - Instellingen - Bedrijf - Bedrijfsinstellingen - Standaardregister - Frequentie. Meer informatie over de frequentie vindt u in Het abonnementsregister.

3. Maak de abonnementen aan. Meer informatie vindt u in Het abonnementsregister.
  4. Maak de klantabonnementen aan. Meer informatie vindt u in Klantabonnementen.

U kunt nu verkooporders op basis van klantabonnementen aanmaken.

Meer informatie:

Wizard voor aanmaken van orders op basis van klantabonnement 1:2

Nieuw abonnement aanmaken

Nieuw klantabonnement aanmaken

Standaardregister

Abonnementsfacturering met jaarlijkse facturering hanteren

Toegang tot additionele producten en Enterprise-uitbreidingen