Aan de slag met Mamut Kassa

Tijdens de installatie en de eerste opstart van het programma dient u essentiële informatie in te voeren. Daarnaast zijn er mogelijkheden om het programma naar uw wens aan te passen. Deze lijst geeft u een overzicht van hetgeen u aan dient te denken voor u begint. Meer informatie vindt u hier.

Installatie en eerste opstart

De installatie vindt stap voor stap plaats met behulp van een wizard en neemt u automatisch mee naar een andere wizard voor de eerste opstart. Klik op Installatie van Mamut Kassa en Eerste opstart voor meer informatie over het betreffende onderwerp.

Let op! Mamut Kassa moet door een partner worden geïnstalleerd.

Instellingen

Sommige instellingen zijn vereist en de eerste keer dat u het programma start wordt u begeleid door een wizard. Daarnaast zijn er een aantal aanpassingsmogelijkheden. Meer informatie over de instellingen vindt u hier.

Invoeren van verkopen

Raak bekend met het hoofdvenster voor het invoeren van verkopen. Het venster kan aangepast worden met knoppen voor artikelen welke u vaak verkoopt. Meer informatie over het invoeren van verkopen vindt u hier.

Kassaopmaak en dagafsluiting

De kassaopmaak en dagafsluiting zijn processen die snel en effectief moeten verlopen. Alle gebruikers dienen bekend te zijn met de procedures waar zij toegang tot hebben. Standaard is het systeem ingesteld dat deze twee processen tegelijkertijd plaatsvinden. U kunt dit indien gewenst in de instellingen aanpassen.

Meer informatie over de dagelijkse routines vindt u hier.

Artikelen en klanten bijwerken

Mamut Kassa is gebaseerd op het artikelregister van het administratieve systeem. De artikelen worden de eerste keer dat het programma wordt gestart geïmporteerd. Na deze eerste opstart kunt u deze functionaliteit gebruiken om het artikel- en klantenregister vanuit het administratieve systeem te importeren. Tevens kunt u hiermee de betalingswijzen bijwerken. Deze functionaliteit dient regelmatig gebruikt te worden.

Meer informatie over deze functionaliteit vindt u hier.

Trainingmodus

U kunt het programma in de trainingmodus starten om te oefenen of om medewerkers op te leiden. Deze trainingmodus registreert alles in de voorbeelddatabase. U start het programma in de trainingmodus via het Start-menu in Windows. Onder de programmagroep Mamut Kassa vindt u de trainingmodus. Het wordt duidelijk aangegeven dat u zich in de trainingmodus bevindt.

Meer informatie:

Over Mamut Kassa