Timeregistrering

Med Timeregistrering i Mamut Online får du en nettbasert oversikt over timesedlene i firmaet ditt. Her kan du og dine ansatte opprette, vise og redigere timesedler hvor og når som helst. Du kan administrere timesedler du allerede har opprettet i Mamut Business Software, i tillegg til å opprette nye timesedler og timelinjer. Funksjonaliteten er også tilgjengelig i mobilversjonen av Mamut Online som inneholder basisfunksjonaliteter optimalisert for smarttelefoner. Les mer i Mobil tilgang til Mamut Online.

Oversikt over arbeidstimer

Dersom du har ansatte som får timelønn, kan de registrere sine egne timer. Ansatte med fastlønn kan også ha behov for å registrere overtidstimer, ferie, sykdom og annet fravær. Ved å bruke arbeidsområdet Timeregistrering får du og dine ansatte tilgang til denne informasjonen.

Mange ansatte registrerer sine timer på ulike prosjekter, samt timer som de har utført som konsulent som skal viderefaktureres kunder. Hvis du hovedsaklig jobber med prosjekter, kan du registrere tidsforbruket for prosjektet, og beregne tid, ressurser og kostnader for hvert prosjekt. Timelinjer som er koblet til et prosjekt kan overføres til prosjektmodulen, der det er mulig å viderefakturere. Faktureringen gjør du i Mamut Business Software.

Eksempelvis kan du opprette prosjekter for ulike oppgaver dine ansatte utfører, og la dem fordele arbeidstimene på prosjektene når de registrerer timene sine. Dette vil gi deg god oversikt over antall timer dine ansatte bruker på f.eks. møter, kundebehandling og rapporter.

Arbeidsområdet Timeregistrering kan tilpasses for hver bruker, enten de har enkle eller mer avanserte behov, for å utnytte arbeidsområdet mest effektivt. Les mer om dette i Firmainnstillinger for timeregistrering og Brukerinnstillinger for timeregistrering.

Timesedler

Under Timesedler finner du en liste over alle timesedler for alle brukere. Her kan du opprette, redigere, slette og administrere timesedler. Funksjonen Søk lar deg filtrere timesedler etter prosjekt, ansatt, status, kontaktnavn og datoperiode ved hjelp av nedtrekkslistene. Området har også funksjoner for å godkjenne og å avvise timesedler.

Kalendervisning

Kalendervisningen lar deg vise timelinjer for en bestemt dag, uke eller måned. I Daglig visning tillater kalendervisningen overlapping av flere timelinjer på skjermen, slik at flere timelinjer fra ulike timesedler vises på et bestemt tidspunkt på samme dag. Ukentlig visning kan vises enten som arbeidsuke eller hel uke. Det kan hende at Månedlig visning ikke viser alle timelinjer for en bestemt dato dersom det er mange registrerte timelinjer. Klikk på pilen nederst til høyre i datoruta for å vise alle timelinjer for dagen.

For å se mer informasjon om en timelinje fører du musepekeren over timelinjen. For å vise detaljert informasjon klikker du Vis, dette åpner timeseddelen som inneholder timelinjen.

Merk!Informasjonen som registreres via nettleseren, samt lokalt i ditt Mamut-system, synkroniseres kontinuerlig. Dermed har firmaet ditt alltid tilgang til oppdatert informasjon.

Rabatt i Timeregistrering

Dersom du benytter Timeregistrering i Mamut Online, men ikke i Mamut Business Software, vil rabatt arves fra kontakten som velges på timelinjen. Rabatten kan overstyres i de statuser hvor timeseddelen kan redigeres.

Ved bruk av Timeregistrering i både Mamut Online og Mamut Business Software vil kun rabatt fra kontakten arves i Mamut Online. Det er imidlertid ikke full støtte for rabatthierarkiet slik det er i Mamut Business Software.

Dersom du benytter en mer avansert rabatthåndtering enn på kontaktnivå, kan du (etter at timeseddelen er opprettet i Mamut Online og synkronisert automatisk) åpne timeseddelen i Mamut Business Software, velge Regenerer timelinje(r) og merke av for Produktpris og rabatt (ordre/faktura og prosjekt). Nå vil rabatt kalkuleres basert på det komplette rabatthierarkiet. Vær oppmerksom på at funksjonaliteten for Regenerer timelinje(r) ikke kan benyttes i statusene Ferdigregistrert og Ferdigbehandlet.

Merk! Dokumentasjonen kan omtale tjenester og/eller funksjoner som ikke er inkludert i din løsning. Ønsker du å bestille eller få mer informasjon om dette, vennligst ta kontakt.

Se også:

Firmainnstillinger for timeregistrering

Brukerinnstillinger for timeregistrering

Opprette en timeseddel

Kalendervisning

Skrive ut og eksportere timesedler

Administrere timesedler

Mamut Online

Version 11.1. Dokumentasjonen kan omtale tjenester og/eller funksjoner som ikke er inkludert i din løsning. Ønsker du å bestille eller få mer informasjon om dette, vennligst ta kontakt.

© 2018 Visma Mamut AS. Alle rettigheter. Med forbehold om endringer/feil. Mamut og Mamut-logoen er registrerte varemerker av Visma AS eller datterselskaper av Visma AS. Alle andre varemerker er registrerte varemerker av respektive firmaer.