Hur överför man ett verifikat till huvudbok?

Verifikatlistan med alla verifikat som inte har överförts till huvudboken visas i ett separat fönster i verifikatregistreringen. Om fönstret inte visas kan du aktivera det genom att klicka Visa ver.lista på fliken Funktion i användarinställningarna för verifikatregistreringen.

Så överför du verifikat till huvudbok:

1. Välj Visa - Redovisning och klicka på Verifikatsregistrering.
  2. Klicka på knappen Överför till huvudbok.Det kan också göras via Visa - Redovisning - Överför från verifikatsregistering till huvudbok.

3. Ställ in urvalen för överföring till huvudboken. Du kan välja mellan att överföra en verifikattionstyp, period eller alla verifikationstyper. Det är också möjligt med kombinationer, som till exempel verifikat med veritikattyp Utgående faktura från Period 3.

Tips! Har du kryssat av för Bunthantering i användarinställningarna för verifikatregistrering kan du välja bunt i urvalsfönstret.

4. Ta bort markeringen vid Förhandsvisa bokföringsjournal om du inte vill kontrollera uppgifterna innan du för över dem till Huvudboken.
  5. Klicka på Nästa.
  6. Kontrollera att uppgifterna är korrekta i förhandsvisningen av bokföringsjournalen.
  7. Klicka på Close Preview för att stänga förhandsvisningen.
  8. Klicka på Föregående om uppgifterna i bokföringsjournalen inte stämmer. Du kan då gå tillbaka för att göra ett nytt urval innan du gör en ny förhandsvisning.
  9. Om förhandsvisningen stämmer, väljer du hur du vill skriva ut bokföringsjournalen i rullgardinsmenyn Utskrift via.
  10. Klicka på Slutför. Klicka på Ja om utskriften är godkänd. Klickar du Nej kommer bokföringsjournalen att skrivas ut igen. Du kan inte göra några ändringar i bokföringsjournalen, bara skriva ut rapporten på nytt.

Verifikaten överförs till huvudboken.

Bokföringsjournal

Bokföringsjournalen sparas elektroniskt på dokumentområdet i PDF-format.

Sökvägen till dokumentområdet hittar du genom att klicka Visa - Inställningar - Övriga inställningar - Andra program.

Tips! Välj Arkiv - Databasverktyg - Gå till företagsdatabasens dokumentområde för att öppna området i Windows utforskare.

Se även:

Verifikatregistreringsfönstret

Redigera verifikat

Huvudboken

Användarinställningar för verifikatsregistrering

Andra program

Om databasverktyg