Verifikatregistrering

I modulen verifikatregistrering registrerar du dina verifikat innan du överför dem till huvudboken. Så länge verifikaten ligger i verifikatregistreringen kan du ändra datum, verifikattyp, period, konto, momsbehandling, belopp, etc.

Ett verifikat måste innehålla minst två verifikatrader. Dessa måste balansera. Totalsumman av Debet måste vara identisk med totalsumman av Kredit. Verifikaten numreras efter inställningarna du har angivit för nummerserier i redovisningsinställningarna.

Innan du börjar registrera verifikat bör du göra dig bekant med vilka inställningar som du kan reglera. Modulen kan anpassas efter individuella behov och du kan definiera upp till fem olika uppsättningar med användarinställningar för att göra verifikatregistreringen så effektiv som möjligt.

Ett snabbt och effektivt sätt att registrera verifikat är att använda Verifikatmallar eller egna verktygsknappar.

Vissa momskoder kan också anpassas för ditt företag genom egendefinierade Momskodsinställningar. Läs mer om detta i Redigering av momskoder.

Tips! Du kan kontrollera Resultat och Balans baserat på verifikat som du har registrerat i verifikatregistreringen innan du överför till huvudboken. Du anger källa för utskriften i urvalsfönstret i rapportmodulen. Du kan välja mellan Huvudbok, Verifikatregistrering eller båda två.

Se även:

Kom i gång med verifikatregistrering

Hur registreras verifikat?

Hur överför man ett verifikat till huvudbok?

Snabbfunktioner för verifikatregistrering via verktygsraden

Om verifikatmallar

Redovisningsinställningar

Om kontoplan

Användarinställningar för verifikatregistrering

Kolumner i verifikatregistrering

Numrering av verifikat

Snabbtangenter i verifikatregistrering

Redigering av momskoder

Aktivitetmallar