Om factoring

Factoring innebär att man överför kundfordringar till ett företag som specialiserat sig på fakturauppföljning och inkluderar vanligtvis finansiering och administration av dina fordringar. I praktiken betyder det att du överlåter all uppföljning av utskickade fakturor och registrering av kundreskontra till ett factoringföretag. Fördelen med att använda factoring är att proffs ansvarar för uppföljningen vilket frigör arbetstid som du kan använda till andra uppgifter.

Du överför kundfordringar genom att i reskontramodulen generera en fil med information om dina innestående fordringar. Filen skickar du med e-post, ett annat lagringsmedia eller laddar upp på ditt factoringföretags hemsida. De importerar sedan filen till sitt system för vidare hantering och uppföljning.

Det finns stöd för ett flertal anpassade factoringformat i programmet i tillägg till det generella formatet Formatbeskrivning av Detaljerat (XML).

För att kunna använda dig av factoring måste du ha skrivit ett avtal med ett factoringföretag och gjort de nödvändiga inställningarna i ditt program. Läs mer i Inställningar för factoring.

Läs mer om hur du kommer igång med factoring Kom i gång med factoring.

Se även:

Kom i gång med factoring

Inställningar för factoring

Hur skapar jag en factoringfil?

Ändra inställningar på ett urval kontakter

Automatisk tilldelning av OCR

Inställningar for OCR/bank

Detaljerat (XML)