Öppna företagsdatabasen

När du loggat in på systemet så får du upp fönstret Företagsdatabaslista. Här kan du välja vilken företagsdatabas du ska arbeta i. Listan visar Alias för varje företagsdatabas i din installation. Dubbelklicka på den databas som du vill öppna.

En företagsdatabas registreras med ett Aliasnamn. Det ska helst vara ett kort namn, vilket man använder när man loggar in och väljer vilken databas som man vill arbeta i. Ett Alias kan ändras. Namnet bör inte innehålla specialtecken, mellanslag, punkt etc. Aliasen syns även i titelraden överst i programfönstret när du har loggat in.

Skapa en ny företagsdatabas genom att klicka på Ny. Läs mer i Skapa en ny företagsdatabas.

Om du raderar företagsdatabasen går informationen förlorad.

Om du är inne i en företagsdatabas, kan du byta till en annan genom att välja Arkiv - Öppna företagsdatabas.

Tips! Du kan på fliken Annat välja Företagsdatabas, standard i användarinställningarna. Det gör att du vid inloggning inte behöver välja företagsdatabas i detta fönster.

Se även:

Verktygsfältet på skrivbordet

Listfönster

Om företagsdatabaser

Företagsinställningarna

Skapa en ny företagsdatabas

Fliken Annat, Användarinställningar