Kontaktuppföljning, fliken: Övrig info

Visa - Kontakt - Kontaktuppföljning - Övrig Info

På fliken Övrig info kan du registrera information om kontakten. Detta ger dig en snabb översikt och gör det lättare att hitta relevant information när du ska kommunicera eller arbeta med dina kontakter.

Avdelning: Ange vilken avdelning i din verksamhet som hanterar kontakten.

Vår ref.: Välj vem i din verksamhet som har ansvar för kontakten. Du kan välja upp till fyra referenser i prioriterad ordningsföljd.

Inaktiv: Även om du inte kan ta bort en kontakt som är aktiv på andra ställen i programmet, kan du markera kontakten som inaktiv om den inte längre är aktuell. Välj i sådant fall Ja i listan Inaktiv. Du blir då tillfrågad om du vill göra kontaktpersonen inaktiv. Du kan alltså välja att behålla kontaktpersonerna som aktiva även om du inte använder dem längre.

Om du vill att kontakten hädanefter ska vara aktiv måste du välja Nej i listan Inaktiv.

Inga utskick: Markera i kryssrutan Inga utskick om kontakten inte vill motta marknadsföringsmaterial eller liknande utskick. När du senare ska göra ett utskick kan du filtrera bort dessa kontakter med hjälp av funktionen Urval.

WWW: Du kommer till webbadressen direkt via knappen Gå till WWW-sida. Sidan öppnas i webbläsaren.

Språk: Här kan du välja vilket språk som ska användas i kommunikation med kontakten.

Kontakttyp: Du kan här ange om kontakten är en Organisation eller en Privatperson.

Org. nummer: I fältet kan du ange kontaktens organisationsnummer.

Moms-nr.: I fältet kan du ange kontaktens momsnummer. Detta är särskilt viktigt om du har internationella kunder. Om detta fält är tomt får du en varning när du använder momskoden för EU-handel av produkter och tjänster i försäljning- och faktureringsmodulen.

Konto: I fältet kan du ange kontaktens kontonummer om detta redan har registrerats. Registrera ny kontoinformation genom att klicka på Ny-knappen till höger om rullgardinsmenyn eller redigera befintlig information genom att klicka på Redigera.

Obs! När du skapar ett bankkonto på en redan registererad leverantör kommer inte befintliga inköp från leverantören att automatiskt uppdateras. Du måste då gå in i inköpet, exempelvis vid utbetalning, och välja bankkontot manuellt.

E-postmottagare: Välj alternativ för val av e-postmottagare på inköps- och försäljningsdokument som ska skickas via e-post. Dessa alternativ upphäver de val du har gjort i företagsinställningarna för kontaktuppföljning.

GLN (Global Location Number) används för att identifiera en plats eller ett företag. Det kan motsvara en leveransplats, fakturaadress, arbetsställe, filial eller funktion/roller såsom godsmottagare och auktoriserad beställare. Vid elektronisk fakturering kan en faktura enkelt styras direkt till korrekt mottagare med hjälp av GLN.

GLN består av 13 siffror och är uppbyggt på följande sätt:

Tips! Nederst på fliken kan du se vem som skapat kontakten och när den senast blev ändrad.

Kontaktuppföljning

Kontaktperson

Företagsinställningar för Kontaktuppföljning