Kontaktperson

I kontaktpersonsmodulen kan du registrera information om personer som du är i kontakt med hos dina kunder och leverantörer. Registrering av kontaktpersoner kommer att göra det enkelt för dig att hitta personen du ska prata med/referera till i olika situationer.

Kontaktpersonsmodulen kan öppnas som en självständig modul genom att välja Visa, peka på Kontakt och klicka på Kontaktperson, men det är också möjligt att öppna modulen genom att dubbelklicka på en kontaktperson som är knuten till en kontakt.

I översta delen av fönstret registreras kontaktpersonens namn i fälten Förnamn, Mellannamn och Efternamn. Om du via användarinställningar för kontaktperson har valt att adressen på kontakten ska föras över till kontaktpersonen, kommer adressen redan att finnas här. Om du vill registrera en annan adress på kontaktpersonen kan du göra det genom att skriva direkt i adressfältet eller klicka på knappen Adress.

Användarinställningar

Du kan i användarinställningarna markera Visa kolumn för mellannamn. Markera kryssrutan på fliken Kontaktpersoner.

I fälten för Telefon, Fax, Mobil och E-post kan du registrera kontaktpersonens direktnummer och e-post.

Du kan även att infoga en bild på kontaktpersonen. Klicka på knappen Klicka för att välja bild. Bilden kan vara i JPG eller BMP-format.

Annan information som kan registreras om kontaktpersonen är initialer, befattning och titlar.

Tips! Använd adressinställningarna för att definiera hur adresser, kontaktnamn och kontaktpersoner ska visas på alla rapporter. Inställningarna hittar du genom att klicka Visa - Inställningar - Rapporter - Adressinställningar.

Egendefinierade fält, samt Grupp- och Anteckningsfält fungerar på samma sätt som i kontaktkortet.

Genom att klicka på pilknappen till höger om Skapa aktiviteter kan du skräddarsy aktivitetslistan. Du bestämmer själv innehållet i aktiviteterna och i vilka moduler aktivitetsmallarna ska vara tillgängliga.

Visa karta: Genom att klicka på knappen visas kontaktens adress på en karta. Kartan öppnas i ett eget fönster och förutsätter att du har tillgång till Internet.

Visa vägbeskrivning: Visa vägbeskrivningen till kontakten. Vägbeskrivningen tar utgångspunkt i din adress och förutsätter tillgång till Internet.

Tips! Du kan välja leverantör för kart- och vägbeskrivningstjänsten i användarinställningarna för kontaktperson.

Klicka Skriv ut om du vill skriva ut kontaktspecifika rapporter, till exempel adressetiketter. Ett nytt fönster kommer att öppnas där du kan välja önskad rapport och definiera andra aktuella inställningar. Läs mer i Om rapportmodulen.

Kontaktpersonen är knuten till en huvudkontakt i kontaktregistret. Vilken flik som visas i kontaktpersonsmodulen beror på ifall kontakten är kund och/eller leverantör, samt vilka flikar du valt att visa i användarinställningarna. Flikarna är de samma som är beskrivna under kontaktregistret, med undantag av Övrig info.

Aktiviteter

Dokument

Försäljning & Fakturering

Offert

Inköp

Projekt

Övrig Info

Se även:

Användarinställningar för kontaktperson

Ändra värden på ett urval kontakter

Aktivitetsmallar

Kontaktuppföljning

Om organisering och underhåll av kontakter