Kontaktuppföljningsfönstret

Visa - Kontakt - Kontaktuppföljning

Kontaktkortet är uppdelat i två delar. I den övre halvan registrerar du allmänna uppgifter om kontakten samt bestämmer vilka kategorier kontakten ska tillhöra. Med hjälp av kategorierna kan du skilja kontakterna från varandra, till exempel när du ska skicka skräddarsytt material till dem senare.

Den nedre delen av kontaktkortet består av olika flikar där du registrerar annan relevant information om kontakten, till exempel kontaktpersoner, aktiviteter, dokument, försäljning och fakturering, offert, reskontra, inköp, produkt och projekt. Läs mer i Flikarna i kontaktregistret.

Adress: Genom att klicka på knappen Adress kan du registrera adressen. Läs mer i Adress, detaljerat. Läs mer i Adressinställningar.

Huvudkontor: Det kan vara en god idé att använda denna funktion om du vill att varuleveranser och fakturering ska göras till olika kunder. Läs mer i Huvudkontor/Underkontor.

Egendefinierat fält: Med hjälp av det egendefinierade fältet kan du klassificera dina kontakter. Läs mer i Egendefinierat fält.

Grupp: Med hjälp av fältet grupper kan du klassificera dina kontakter för att enklare kunna filtrera kontakterna. Läs mer i Grupper.

Anteckning: Här kan du göra anteckningar. Läs mer i Anteckningar.

Ny: Skapar en ny kontakt.

Lista: Klicka här för att öppna kontaktlistan. I användarinställningarna för kontaktuppföljning kan du välja om listan över kontakter ska visas automatiskt eller inte när du öppnar kontaktmodulen. Det här är en praktisk funktion om du ofta letar efter olika kontakter. Om du ofta registrerar nya kontakter kan det emellertid vara mer effektivt att inaktivera funktionen.

Kontaktpersonlista: Öppnar lista över alla kontaktpersoner.

Radera: Du kan radera kontakter som det inte har gjorts bokföringar emot. Du kan även ange kontakten som Inaktiv på fliken Övrig info.

Visa karta: Du kan på en karta se var kontakten befinner sig. Kartan öppnas i ett eget fönster. Denna funktion kräver tillgång till Internet.

Visa vägbeskrivning: Visa vägbeskrivning till kontakten. Vägbeskrivningen tar utgångspunkt i din adress. Funktionen kräver tillgång till Internet.

Tips! I användarinställningarna för kontaktuppföljning kan du välja kartleverantör. Du kan välja mellan Yahoo och Google.

Knappen Kontaktstatus ger dig översikt över alla affärstransaktioner som har gjorts mellan kontakten och ditt företag, utöver andra viktiga siffror. Den här översikten ger dig snabb tillgång till kontaktens försäljningshistorik och kan till exempel vara bra att ha när du talar i telefon.

Via knappen Standarddokument i verktygsraden får du tillgång till en rad standarddokumentmallar som kan användas för att skapa nya dokument knutna till den aktuella kontakten.

Med hjälp av knappen Sortera kan du sortera dina kontakter på många olika sätt, efter Kontaktnamn, Kontaktnummer Leverantör eller Telefonnummer. Välj önskat sorteringkriterium med hjälp av pil-knappen till höger om sorteringsknappen.

Genom att klicka på pilknappen till höger om Skapa aktiviteter kan du skräddarsy aktivitetslistan. Du bestämmer själv innehållet i aktiviteterna och i vilka moduler aktivitetsmallarna ska vara tillgängliga.

Genom att klicka på knappen Användarinställningar på verktygsraden kan du på fliken Företagsregister, under kategorin Annat, välja att öppna kontaktlistan automatiskt när kontaktkortet öppnas. Använd pilknappen för att öppna Företagsinställningarna.

Klicka Skriv ut om du vill skriva ut kontaktspecifika rapporter, till exempel adressetiketter. Ett nytt fönster kommer att öppnas där du kan välja önskad rapport och definiera andra aktuella inställningar. Läs mer i Om rapportmodulen.

TAPI-knappen: (Tilläggsprodukt) När du klickar på TAPI-knappen ringer programmet automatiskt upp telefonnumret i motsvarande fält. Obs! Knappen är bara synlig om du har installerat nödvändig utrustning. (TAPI 3.0 eller senare.) Det krävs att drivern stödjer TAPI 3.0 eller högre, samt att en telefon är kopplad till den aktuella datorn via en seriell port.

Med Skype kan du ringa till kontakter från kontakt- eller kontaktpersonkortet. Du kan också ta emot samtal. Om kontakten är registrerad med Skype-namn eller Skype-nummer i ditt kontakt- eller kontaktpersonregister, visas detta på kontakten. Samtal med befintliga kontakter loggas som aktiviteter så att du enkelt kan få tillgång till kontaktens historik vid ett senare tillfälle.

Läs mer om övriga knappar på verktygsraden i Verktygsfältet på skrivbordet.

Se även:

Verktygsfältet på skrivbordet

Flikarna i kontaktregistret

Om kontaktuppföljning

Användarinställningar: Kontaktuppföljning