Flikarna i kontaktregistret

Olika sätt att använda flikar och moduler

Du kan själv välja hur du vill använda flikarna i Kontaktuppföljning. Det finns inte någon viss metod som är "rätt", utan du är fri att göra på det sätt som passar dig bäst. Här beskrivs två varianter:

Registrera ny information från flikarna i Kontaktuppföljning

Knappen Ny på de olika flikarna fungerar som genväg till de olika modulerna. Om du exempelvis klickar på Ny under fliken Försäljning och fakturering, öppnas Försäljning och faktureringsmodulen automatiskt och den kontaktinformation som har registrerats i ordern hämtas direkt från kontaktregistret. På så sätt kan du alltså skapa nya order från Kontaktuppföljning via fliken Försäljning och fakturering.

Registrera ny information från andra moduler

Du kan också gå direkt till de olika modulerna och registrera informationen därifrån. Om du väljer den här metoden registrerar du nya order genom att välja Visa - Försäljning/Order/Fakturering - Orderregistrering. Den här varianten kan vara att föredra om du vanligtvis registrerar order och inte arbetar med specifika kontakter. Då kan du istället använda kontaktregistret för att få överblick över aktiviteter, dokument och order som hör till varje enskild kontakt.

Undantaget för den här arbetsmetoden är flikarna Kontaktperson, Övrig info och Inställningar, eftersom dessa är direkt kopplade till kontaktmodulen och inte kan nås från andra moduler.

Flikarna i kontaktmodulen:

Kontaktpersoner

Aktiviteter

Dokument

Försäljning och fakturering

Offert

Reskontraposter

Inköp

Tidsrapportering

Produkt

Projekt

Övrig info

Inställningar