Kontaktinställningar för E-handel

Via knappen Webbplatskonto under Visa - Kontakt - Kontaktuppföljning - Inställningar, kan du administrera varje kontakts behörighet till lösenordsskyddade webbsidor. Registrerade användare har som regel redan godkänts i rutinen Hämta webbplatsdata, men du kan även godkänna eller avslå här.

Obs! Funktionaliteten är bara tillgänglig om du har licens för tilläggsprodukten Mamut Enterprise Kund- och PartnerWeb.

Så här ger du tillgång:

1. Gå till den kontakt som du ska ändra status för.
  2. Klicka på Webbplatskonto under fliken Inställningar. En lista visas över vilken typ av behörighet kontakten har till företagets webbplatser.
  3. Markera den behörighet som du vill ändra och klicka på Redigera. Följande inställningar blir tillgängliga:
  4. Välj webbplats: Om du registrerar behörighet själv kan du välja mellan alla webbplatser som har registrerats i en företagsdatabas.
  5. E-post (Användarnamn): Visar den e-postadress som användaren har angett som användarnamn för tjänsten. Om användaren har skrivit fel kan du korrigera det här.
  6. Kontostatus: Beroende på dina krav för godkännande av nya kunder, får kunderna automatiskt följande status:
    1. Automatiskt godkännande: Alla kunder får automatiskt status "Godkänd".
    2. Manuellt godkännande: Alla kunder får automatiskt status "Till behandling", innan du godkänner dem via hämta webbplatsdata.
    3. Du kan även gå in och ändra status till "Godkänd" direkt i det här fönstret.
  7. Om du har skäl till det kan du även ändra status till Ej godkänd för kunder som tidigare godkänts.
  8. Klicka på OK.
  9. Uppdatera. Läs mer om detta ändringarna mot Mamuts server.

Kontakter som du har ändrat status för får ett automatiskt e-postmeddelande. Du kan ändra text i e-postmeddelanden via webbplatsinställningarna.

Se även:

Hur skapas en webbplats?

Lösenordsinställningar för webbplats

Webbplatsinställningar

Kontaktuppföljning, fliken: Inställningar

Hämta webbplatsdata

Kontaktuppföljningsfönstret

Kund- och PartnerWeb