Duplicering av offert/order/faktura

Med hjälp av en guide kan du enkelt duplicera en offert, en order eller en faktura till en eller flera av dina kunder. Dupliceringsguiden startas via knappen Duplicera i Försäljnings-/Faktureringsmodulen.

Så här gör du:

1. Välj Visa - Försäljning/Order/Fakturering och klicka Offertregistrering eller Orderregistrering.
  2. Ta fram offerten/ordern/fakturan som du vill duplicera.
  3. Klicka på knappen Duplicera överst i knappraden i modulen.
  4. Guiden öppnas och du kan välja vilka kunder som du vill duplicera.
    • Aktiv: Offerten/ordern kommer att dupliceras till samma kund som du duplicerar ifrån.
    • Alla: Offerten/ordern kommer att dupliceras till alla kunder i ditt kontaktregister. Du kan dock senare i guiden ta fram enskilda kunder från urvalet.
    • Urval: Väljer du Urval kan du specificera urvalet som det ska dupliceras till. Klicka här för att läsa mer om hur du gör detta urval.

Du kan markera för att Gå direkt till översiktsrapport över vilka kunder som är med i urvalet, men detta rekommenderas bara om du har utfört processen tidigare.

Visa statusrapporter är förhandsmarkerat. I guiden kommer du att kunna skriva ut en rapport som visar vilka kunder det ska skapas offert/order till. Du kan ta bort markeringen om du inte vill se statusrapporter i förbindelse med dupliceringen.

5. Klicka Nästa och följ guiden.
  6. Klicka Slutför i sista steget i guiden för att starta själva genereringen av offert/order. Var uppmärksam på att denna funktion inte kan ångras.

Efter att offerter/order är genererade kan du jobba vidare med dessa i respektive modul och verkställa dem när det passar dig.

Se även:

Offert

Försäljning/Fakturering

Urval