Skapa nya dokumentmallar för offerter

I dokumentmodulen har du möjlighet att skapa och redigera dokumentmallar för offerter. Dessa kommer att vara tillgängliga när du väljer att Skriva ut offerter till Microsoft Word från offertregistret. Läs mer om utskrift av offerter i Utskrift av offert.

Läs mer om dokumentmallar i Om dokumentmallar.

Så här skapar du en ny dokumentmall för offert

1. Klicka Visa - Dokument - Dokumentmallar, och välj Offertmall i rullgardinsmenyn Modul.

2. Klicka Ny i verktygsraden.
  3. Ange önskad information i fönstret som öppnas:

Program: Detta fält kommer alltid att vara förifyllt med "Word", och kan inte ändras.
    Mallnamn
    : Ange önskat namn på dokumentmallen. Observera att mallnamnet inte kan redigeras efter att mallen har skapats.
    Beskrivning
    : Ange eventuellt en kort beskrivning av dokumentmallen. Fältet är begränsat till 50 tecken.
    Baserat på mall
    : Den nya mallen måste skapas baserat på en befintlig mall. Välj önskad mall från rullgardinsmenyn.
  4. Klicka OK när detta är gjort. Dokumentmallen kommer nu att öppnas.
  5. Redigera mallen efter behov genom att t.ex. sätta in logo, texter och övriga element som du önskar ska ingå i mallen.
  6. Klicka Spara när du är klar med anpassningen av mallen, och stäng Word.

Dokumentmallen är nu klar för användning.

De nya mallarna kommer att sparas under samma sökväg som de befintliga dokumentmallarna för offert, och kan redigeras eller raderas via dokumentmodulen.

Se även:

Om dokumentmallar

Utskrift av offert