Inställningar för påminnelsestatus

I fönstret Inställningar för betalningspåminnelse kan du längst ned i fönstret se påminnelsenivåer baserat på antal påminnelser du har valt att ha innan inkassokrav. Du kan ändra inställningarna för varje enskild påminnelsenivå genom att klicka på Redigera.

Gör önskade inställningar:

Antal dagar efter förfallodag innan påminnelse: Här väljer du hur många dagar det ska gå från det att en fordring har förfallit innan du kan generera en betalningspåminnelse.

Antal dagars betalningsfrist: Här definierar du hur många dagar kunden ska få på sig för att betala påminnelsen.

Kunder ska markeras med kreditstopp: Om du vill att kunden inte ska kunna faktureras mer innan utestående fordringar har betalts markerar du det här alternativet.

Lägg till räntefakturering på denna påminnelsenivå: Om du har valt alternativet Lägg till räntefakturering på betalningspåminnelser i inställningsfönstret Påminnelse kan du välja detta alternativ om du vill lägga till räntefakturering på denna påminnelsenivå.

Påminnelsegrupp

I fliken Påminnelsegrupp kan du skapa nya och redigera befintliga påminnelsegrupper. Med hjälp av påminnelsegrupper kan du knyta vissa kunder till en högre eller lägre avgift än vad som har definierats som standard. Ändringar av påminnelsegrupp påverkar automatiskt alla kunder som är knutna till gruppen och du slipper därmed ändra avgiften manuellt för alla kunder som ska ha betalningspåminnelser. Läs mer i Kontaktuppföljning, fliken: Inställningar.

Nationella/Internationella påminnelser

Inställningarna för nationella/internationella påminnelser är nästan lika, den enda skillnaden är att inställningarna för nationella påminnelser endast gäller för svenska kunder, medan inställningarna för internationella påminnelser gäller för utländska kunder.

Beskrivning: Här kan du skriva in den text du vill ska visas på själva påminnelsen till kunden. T.ex. första påminnelse eller första krav.

Utskriftsformulär: Här väljer du om utskriftsformuläret ska vara med eller utan giro.

Redigera e-postmallar för: Om du klickar på Nationella kunder får du upp en e-postmall som du kan redigera så att den passar till ditt företag. I fliken Internationella påminnelser kan du klicka på Internationella kunder och anpassa e-postmallen så att den passar utländska kunder.

Fast text: Fast text som skrivs in i det här fältet kommer med på alla betalningspåminnelser med den här statusen. Här kan du registrera texter på olika språk om du har internationella kunder.

Obs! Du bör utforma texter som lämpar sig på betalningspåminnelser och kravbrev. För mer information om detta, kontakta din inkassobyrå.

Se även:

Inställningar for betalningspåminnelse

Om betalningspåminnelse/inkassovarsel

Redovisningsinställningar