Nieuwe relatie aanmaken

Bij het registreren van een nieuwe relatie geeft u aan om wat voor type relatie het gaat. Zodoende kan een relatie zowel klant als leverancier zijn, zonder dat u deze twee keer hoeft in te voeren. Om een overzicht te krijgen van alleen klanten of leveranciers, kunt u een filter gebruiken. U kunt bijvoorbeeld de Relatielijst uit de rapportmodule afdrukken, die een overzicht geeft van klanten of leveranciers (of beide), afhankelijk van de gebruikte filter.

Alleen de naam van de relatie is verplicht. De onderstaande procedure beschrijft een gewone registratie van een nieuwe relatie. U kunt verder meer lezen over het gebruik van de verschillende velden in relatiebeheer.

Zo registreert u een nieuwe relatie:

1. Ga naar Beheer - Relatie - Relatiebeheer.
  2. Klik op Nieuw.
  3. Voer de relatienaam in het bovenste veld in.
  4. Registreer het adres in het adresveld of klik op Adres en voer de verschillende onderdelen van het adres in het geopende venster in.

Indien u meer dan één adres wilt registreren voor dezelfde relatie, doet u dat door middel van de pijlknop. Het is ook mogelijk om op de zoekknop naast Adres te klikken. In dit geopende venster kunt u nieuwe adressen invoeren, bestaande adressen aanpassen/verwijderen en gewenste alternatieven kiezen.
  5. Voer het Telefoon- en Faxnummer in. Gebruik de pijlknop indien u meer dan één nummer wilt registreren.
  6. Registreer een E-mailadres.
  7. Kies een werknemer uit uw bedrijf bij Onze ref. Deze persoon zal verantwoordelijk zijn voor het contact met deze relatie. Om een werknemer te vinden in de afrollijst, dient u eerst deze persoon te registreren in het Medewerkersregister.
  8. Selecteer het juiste relatietype: Klant, Leverancier, Partner of Privé.

Het programma zal uw relatie een klantnummer toewijzen (ook als deze geen klant is). Indien de relatie een leverancier is, zal de relatie ook een leveranciersnummer toegewezen krijgen.

Meer informatie vindt u in Over het opzetten en onderhouden van relaties.

Meer informatie over:

Aangepast veld

Groepen

Notitie

In het Standaardregister bewerkt u de mogelijkheden voor de categorisering.

Meer informatie:

Relatiebeheer

Medewerkersregister