Documentenlijst

De Documentenlijst geeft u een overzicht van alle, of geselecteerde, documenten die u en andere gebruikers van het programma hebben aangemaakt. Er zijn verschillende functionaliteiten die u helpen met het sorteren van de lijst, zodat u het document wat u zoekt, snel kunt vinden. Er zijn tevens zoekfunctionaliteiten die u kunnen helpen bij het zoeken tussen een groot aantal documenten.

U kunt nieuwe documenten aanmaken en bestaande documenten bewerken vanuit de Documentenlijst.

Verwijderen: Hier kunt u de geselecteerde document(en) verwijderen.

U kunt een uitgebreidere selectie maken met behulp van de Filterinstellingen in de werkbalk. Deze zullen in dit geval de eenvoudige filterinstellingen bovenin het venster overschrijven (zie hieronder).

Importeer document(en): Documenten die zijn aangemaakt voor u Mamut Business Software in gebruik nam, of documenten die vanwege andere reden buiten het programma om zijn aangemaakt, kunnen in de documentenlijst worden geïmporteerd. De documenten die u rechtstreeks bij een relatie aanmaakt, worden automatisch aan de documentenlijst toegevoegd, terwijl inkomende documenten van klanten handmatig kunnen worden geïmporteerd.

Documentsjablonen: Een documentsjabloon (template) is een speciaal type document dat voorgedefinieerde informatie bevat zoals lettertype en lettergrootte, logo, marge, kop- en voettekst en vaste tekst. Documentsjablonen worden gebruikt om het werken met documenten die een identiek of vrijwel gelijk uiterlijk moeten hebben, te vergemakkelijken.

Naar PDF-formaat kopiëren: Maakt een kopie van het document aan in PDF-formaat.

E-mail verzenden: U kunt documenten rechtstreeks naar de klant e-mailen. Selecteer de documenten die u wenst te versturen en klik op de knop E-mail verzenden. Uw standaard e-mailprogramma wordt geopend met de geselecteerde documenten in de bijlage. Houd er rekening mee dat u geen samenvoegdocumenten per e-mail kunt verzenden.

Tip! U selecteert het standaard e-mailprogramma voor uw gebruiker via Beheer - Instellingen - Gebruiker - Module-instellingen - Outlook.

Fax verzenden: Om documenten per fax vanuit Mamut Business Software te kunnen verzenden, dient u Winfax te hebben geïnstalleerd, en het faxnummer te hebben geregistreerd in de relatiekaart van de klant.

Tip! Door met de rechter muisknop op het document te klikken, kunt u het document openen, afdrukken of per e-mail of fax versturen.

Activiteiten aanmaken: Door op de pijl aan de rechterzijde van Activiteiten aanmaken te klikken, kunt u een gedetailleerde activiteit aanmaken. Met behulp van de activiteitssjablonen kunt u zelf bepalen in welke modules de activiteitstypes toegankelijk dienen te zijn.

In de Gebruikersinstellingen voor document kunt u de kolommen aanpassen en aangeven welke kolommen in de documentenlijst moeten worden weergegeven. Tevens stelt u in hoe de documentenkaart eruit moet zien en dient te werken.

De filters in de documentenlijst

Bovenaan het venster vindt u diverse filters die de documenten die worden weergegeven, begrenzen. De wijzigingen in de filters zijn zichtbaar zodra u op Bijwerken of op [F5] klikt. Meer informatie vindt u in Afrollijst Status.

Vergeet niet op Bijwerken te klikken nadat u de filter hebt gewijzigd.

Meer informatie:

Over documenten

Over het importeren van documenten

Nieuw document aanmaken

Naar PDF-formaat kopiëren

Document per fax verzenden

Documenten per e-mail verzenden

Activiteitssjablonen

Lijstvensters

Uitgebreide selectie