Instellingen voorkeursrapport

Voordat u de instellingen voor een voorkeursrapport kiest, moet u eerst een rapport als voorkeur definiëren. Daarna kunt u het voorkeursrapport selecteren en op Instellingen.

Een voorkeursrapport aanmaken:

Methode 1

1. Open de rapportmodule en zoek het rapport dat u wilt toevoegen als voorkeur.
  2. Klik met de rechter muisknop op het rapport.
  3. Selecteer Toevoegen als voorkeursrapport.

Het rapport kunt u nu vinden in de rapportmodule onder Voorkeur.

Methode 2

1. Open de rapportmodule, klik op Voorkeur.
  2. Klik Nieuw voorkeursrapport om een nieuw voorkeursrapport te registreren.
  3. Selecteer het rapport dat toegevoegd moet worden en klik op OK.

Het rapport kunt u nu vinden in de rapportmodule onder Voorkeur.

Instellingen voorkeursrapport

Klik op Voorkeur aan de linkerkant in het rapportmenu en selecteer het rapport waarvoor u de instellingen wilt veranderen. Klik op de knop Instellingen voor favorieten. Het instellingsvenster biedt u de volgende mogelijkheden:

Systeemnaam rapport: Hier kunt u aangeven welk rapport gedefinieerd moet worden, indien u dat al niet gedaan heeft. Houd er rekening mee dat een eventuele vaste selectie wordt verwijdert indien u het rapport wijzigt.

Aangepaste rapportnaam: Maak bij voorkeur gebruik van een eigen naam voor een rapport, zodat u het kunt herkennen als een voorkeursrapport. Laat in de naam tevens de vaste selectie naar voren komen.

Notitie: Hier kunt u extra informatie betreffende het rapport toevoegen of bewerken. De notitie zal weergegeven worden in het veld Omschrijving in Voorkeur.

Selectie van rapport behouden: Indien u een vaste selectie van het rapport wenst wanneer dat afgedrukt wordt vanuit Voorkeur, kunt dat hier aangeven. U zult echter de gelegenheid krijgen de selectie aan te passen, elke keer dat u het rapport wilt afdrukken.

In voorkeursbundel opgenomen: Geldt uitsluitend voor voorkeursrapporten die zijn aangemaakt in verband met een rapportengroep. Het veld kan niet gewijzigd worden.

Meer informatie:

Een rapport afdrukken

Voorkeursrapporten

Instellingen rapportengroep

Selectie

Aan de slag met rapportbewerking