Om projekt- och avdelningsredovisning

I Mamut Business Software kan verifikat knytas till projekt och/eller avdelningar så att du kan föra komplett projekt- och avdelningsbokföring. Detta kan göras manuellt i verifikatregistreringen, men du har också möjlighet att förenkla bokföringen genom att knyta exempelvis mindre inköp till avdelningar under själva order-/inköpsregistreringarna.

Avdelning hör till redovisningsdelen och själva avdelningarna skapas i grundinställningarna. Projekt är en egen modul, och projekten skapas i ett eget register.

Projektredovisning

Projektmodulen är organiserad utifrån projektorienterat arbete. Här kan du registrera nya kontakter, order, aktiviteter med mera under de olika flikarna i projektregistret. Denna modul är nära integrerad med de andra modulerna i programmet, så du kan själv bestämma om du vill arbeta projektorienterat eller inte.

Projektregistret öppnas via Visa - Projekt - Projektregister. Du kan välja om du vill att projektlistefönstret ska öppnas automatiskt varje gång du öppnar projektmodulen genom att gå till Visa - Inställningar - Användare - Inställningar.

Läs mer i Om projektmodulen.

Avdelningsredovisning

I Mamut Business Software har du möjlighet att fördela dina kostnader över avdelningar. Du kan knyta kontakter, projekt, verifikat m.m. till en avdelning. Detta kan underlätta om du vill analysera försäljning samt fördela de fasta kostnaderna. Du skapar själv de avdelningar som du vill arbeta med.

Läs mer i Kom i gång med avdelningsredovisning.

Budget

Du kan föra budget på både projekt och avdelning. I inställningarna för var enskild budget väljer du projekt eller avdelning. Du kan därefter använda filtret i Resultat- och Likviditetsöversikten för att visa budget per projekt/avdelning.

Läs mer i Om budget.

Rapporter

De flesta rapporterna i redovisningsmodulen kan enkelt tas ut både som avdelnings- och projektrapporter genom att välja önskad avdelning i urvalsfönstret för rapporten.

Läs mer i Urval.

Årsavslut, överföring av preliminär 'Ingående balans'

När du överför en preliminär ingående balans i förbindelse med årsavslut kan du välja att ingående balans ska skapas per projekt och avdelning, om du vill överföra balansen per projekt och avdelning.

Läs mer i Överför preliminär ingående balans.

Se även:

Användarinställningar per modul

Om redovisning

Om budget

Kom i gång med avdelningsredovisning

Om kontoplan

Överför preliminär ingående balans