Vidare betalningsuppföljning (Programversioner utan redovisningsfunktionalitet)

Obs! Detta gäller endast programversioner utan redovisningsmodul.

När en Betalningspåminnelse genereras skrivs en ny faktura automatiskt ut med inräknad påminnelseavgift. Fakturalistan uppdateras med det antal påminnelser som skickats samt datum för den senaste påminnelsen.

Inställningar

Du anger själv inställningar för hur många påminnelser som ska skickas innan fakturan går till inkasso. När den sista påminnelsen har skickats föreslås den aktuella fakturan för inkassovarsel och senare inkasso.

Ange inställningar för påminnelserutinerna genom att klicka på Inställningar påminnelser/inkasso i verktygsfältet.

Här ställer du in all information som rör påminnelsen. När en faktura överskrider Antal påminnelser före meddelande om inkassovarsel genereras ingen påminnelsefaktura. Fakturan hamnar då i rutinen för generering av inkassovarsel.

Den Påminnelseavgift som du anger här påförs automatiskt summan på fakturan vid varje påminnelse. Vid en andra påminnelse påförs den två gånger och så vidare.

Ställ också in en Beloppsgräns per faktura. Utgifterna för påminnelser av små belopp kan fort övergå intäkterna från inbetalningen.

Du kan även ange egna Betalningsvillkor för påminnelsefaktura om du vill ha ett annat förfallodatum för påminnelser än för vanliga fakturor.

Ange dessutom Antal dagar efter förfallodatum innan påminnelse ska föreslås. Det vanligaste för företag är att betala räkningar på förfallodatumet. Det kan därför ofta ta lite tid innan betalningen registreras hos dig.

Se även:

Betalningsöversikt, Fakturor (Programversioner utan redovisningsfunktionalitet)

Registrera betalning (Programversioner utan redovisningsfunktionalitet)

Factoring (Programversioner utan redovisningsfunktionalitet)

Betalningspåminnelse (Programversioner utan redovisningsfunktionalitet)

Inkassovarsel (Programversioner utan redovisningsfunktionalitet)

Inkasso (Programversioner utan redovisningsfunktionalitet)