Inkasso (Programversioner utan redovisningsfunktionalitet)

Obs! Detta gäller endast programversioner utan redovisningsmodul.

Fakturor som inte har betalas trots att du har skickat Inkassovarsel visas som förslag för Inkasso

Sådana fakturor skrivs ut i en inkassolista med all nödvändig information om kunden och fordringen, så att inkassoföretaget kan driva in skulden.

Så här skriver du ut en inkassolista till inkassoföretaget:

1. Avmarkera de fakturor som du inte vill skicka till inkasso och klicka på Nästa.
  2. Klicka på Nästa för att skriva ut listan över fakturor som ska till inkasso och andra eventuella utskrifter som du har valt i föregående fönster. Alla utskrifter visas först för förhandsgranskning på skärmen.
  3. Skriv ut alla rapporter och kontrollera utskriften innan du godkänner den.
  4. Klicka på Klar för att godkänna.

Fakturorna raderas från fakturalistan eftersom den fortsatta uppföljningen inte längre är ditt ansvar.

Tips! Kom ihåg att utskriften av alla påminnelser, factoringlistan, inkassovarsel och inkassolistan sker innan du har godkänt dem. Om utskriften är felaktig eller saknar information bör du avbryta proceduren, gå tillbaka och korrigera felen och ställa in urvalet på nytt.

Se även:

Betalningsöversikt, Fakturor (Programversioner utan redovisningsfunktionalitet)

Registrera betalning (Programversioner utan redovisningsfunktionalitet)

Vidare betalningsuppföljning (Programversioner utan redovisningsfunktionalitet)

Factoring (Programversioner utan redovisningsfunktionalitet)

Betalningspåminnelse (Programversioner utan redovisningsfunktionalitet)

Inkassovarsel (Programversioner utan redovisningsfunktionalitet)