Factoring (Programversioner utan redovisningsfunktionalitet)

Obs! Detta gäller endast programversioner utan redovisningsmodul.

Om du inte följer upp dina egna fakturor kan du göra ett avtal med ett factoringföretag och skicka all fakturainformation direkt till dem.

Om du kör hela proceduren med påminnelser, factoring, inkassovarsel och inkasso, visas fakturorna till factoring som förslag efter påminnelseförslaget.

Vilka fakturor som ska till factoring väljer du i inställningsfönstret i fakturalistan, innan du påbörjar proceduren.

Om du går igenom hela proceduren med påminnelser, factoring, inkassovarsel och inkasso föreslås fakturor till factoring efter betalningspåminnelse.

Tips! Du kan ange factoring som standard för hela företagsdatabasen, för varje enskild kund eller enskild order.

Så här skriver du ut en lista över fakturor som ska skickas till factoring:

1. Avmarkera alternativet om du inte vill skicka alla fakturorna i listan till factoring.

Nu visas förslag på fakturor till Meddelande om Inkasso och Inkasso, om du valde detta i det första fönstret. När du har valt vilka fakturor som ska ingå, startas utskriften av factoringlistan.
  2. Klicka annars på Nästa för att skriva ut factoringlistan. Den visas först för förhandsgranskning på skärmen.
  3. Skriv ut factoringlistan och kontrollera utskriften innan du godkänner den.
  4. Klicka på Klar för att godkänna.

Fakturorna raderas från fakturalistan eftersom den fortsatta uppföljningen inte längre är ditt ansvar.

Se även:

Betalningsöversikt, Fakturor (Programversioner utan redovisningsfunktionalitet)

Registrera betalning (Programversioner utan redovisningsfunktionalitet)

Vidare betalningsuppföljning (Programversioner utan redovisningsfunktionalitet)

Betalningspåminnelse (Programversioner utan redovisningsfunktionalitet)

Inkassovarsel (Programversioner utan redovisningsfunktionalitet)

Inkasso (Programversioner utan redovisningsfunktionalitet)