CRM > Skapa en ny kontakt

Skapa en ny kontakt

Du kan skapa nya kontakter var som helst, när som helst via Mamut Online. Information som registreras via webbläsare samt lokalt i ditt system synkroniseras fortlöpande. Därmed har ditt företag alltid tillgång på uppdaterad information.

Notera att tillgången för att skapa en ny kontakt är beroende på vilken roll du har fått. För mer information om att administrera roller klicka här.

Hur du skapar en ny kontakt

1. Gå till CRM - Kontaktuppföljning - Ny kontakt.
  2. Skriv in namnet på kontakt.
  3. Välj om kontakten är en Kund, Leverantör eller både en kund och en leverantör.
  4. Välj kontaktstatus: Godkänd, Avvisad eller Misstänksam.
  5. Klicka på Spara.

Kontakten är nu skapad. Du har nu följande fält tillgängliga:

Huvudinformation

Här finner du all huvudinformation som till exempel adresser och kontaktinformation.

eDokument

Med eDokument kan du utväxla elektroniska fakturor och kreditnotor med dina kunder via den integrerade förmedlingstjänsten Visma Autoinvoice. Om din kontakt kan motta fakturor elektroniskt, registrerar du eDokument inställningarna här.

Annan information

Under annan information finner du till exempel språk inställningar och typ av verksamhet. Här har du även möjligheten att koppla kontakten till olika grupper och föra egna anteckningar.

Kontaktpersoner

Här är alla kontaktpersoner registrerade. Du kan skapa nya kontaktpersoner och ändra på befintlig kontaktpersoner. Det är också möjligt att välja en kontaktperson som standard kontaktperson för denna kontakten.

Om Kontaktpersonlista

Skapa kontaktperson

Aktiviteter

Mamut Online ger dig en översikt över aktiviteter som rör ditt företag och dina medarbetare. Du kan skapa, redigera och visa aktiviteter online som du organiserar via onlinekalendern eller aktivitetslistan.

Skapa nya aktiviteter från kontaktkortet

Offert

Här finner du alla offerter som är kopplade till kontakten, samt skapa nya offerter.

Arbeta med offerter och försäljningsordrar

Försäljning

Här finner du alla försäljningsorder som är kopplade till kontakten, samt skapa en ny försäljningsorder.

Arbeta med offerter och försäljningsordrar

Kartor

Under kartor har du möjlighet att se en vägbeskrivning till kontaktadressen.

Se även:

Välkommen till Mamut Online

Hantera kontakter på Mamut Online

Version 11.1. Dokumentationen kan beskriva tjänster och/eller funktioner som inte är tillgängliga i din lösning.

Alla rättigheter reserverade © Visma Software AB. Med förbehåll om ändringar/fel. Mamut och Mamut-logotypen är registrerade varumärken av Visma Software AB. Alla andra varumärken är registrerade av respektive företag.