Försäljning > Om Försäljning

Om Försäljning

Arbetsområdet Försäljning ger dig webbaserad tillgång till försäljningsfunktionalitet: Den webbaserade funktionaliteten stödjer hela försäljningsprocessen från offert till försäljningsorder till faktura och, om nödvändigt, kreditnota.

I arbetsområdet Försäljning hittar du information om kunder, lager, självkostnadspris och täckningsbidrag på produktrader. Via arbetsområdet Försäljning kan du därmed skapa offerter eller försäljningsordrar samt skriva ut en offert eller orderbekräftelse när du befinner dig hos kunden. Alla ändringar av offerter, ordrar eller inställningar i Mamut Business Software som påverkar lagerbehållning, lagerplatser, momshantering eller betalningsvillkor, synkroniseras och uppdateras även i Mamut Online.

Översikt över funktionalitet

I tabellen nedan ser du vilken försäljningsfunktionalitet som stöds i Mamut Online, sorterad efter status.

Status Visa Skapa Redigera

Offert

Ja

Ja

Ja

Orderunderlag för samlingsorder

Ja

Nej

Nej

Obehandlad order

Ja

Ja

Ja

Obehandlad samlingsorder

Ja

Ja

Ja

Obehandlad kreditnota

Ja

Ja

Ja

Restorder

Ja

Nej

Ja

Faktura (ej levererat)

Ja

Ja

Nej

Faktura

Ja

Ja

Nej

Kreditnota

Ja

Ja

Nej

Obs! Du kan även registrera offerter/försäljningsordrar som Förlorad försäljning eller Annullerad i Mamut Online. Alla andra statusändringar, som t.ex. en restorder, måste dock göras från Mamut Business Software.

Se även:

Kom i gång med Försäljning

Arbetsområdet Försäljning

Användarinställningar för Offert/Försäljningsorder

Kom i gång med Försäljning

Arbeta med offerter och försäljningsordrar

Offert/Försäljningsorder/Faktura/Kreditnota

Listor i arbetsområdet Försäljning

Rapporter

Version 11.1. Dokumentationen kan beskriva tjänster och/eller funktioner som inte är tillgängliga i din lösning.

Alla rättigheter reserverade © Visma Software AB. Med förbehåll om ändringar/fel. Mamut och Mamut-logotypen är registrerade varumärken av Visma Software AB. Alla andra varumärken är registrerade av respektive företag.