Försäljning > Arbetsområdet Försäljning

Arbetsområdet Försäljning

Arbetsområdet Försäljning ger dig webbaserad tillgång till försäljningsfunktionalitet: Den webbaserade funktionaliteten stödjer hela försäljningsprocessen från offert till försäljningsorder till faktura och, om nödvändigt, kreditnota.

För att komma till arbetsområdet Försäljning, klicka på Arbetsområden - Försäljning. Arbetsområdet ger dig direkttillgång till:

Ny offert: Klicka på denna knapp för att skapa nya offerter. Du kan också skapa ny offert direkt från kontaktkortet eller genom att välja Ny - Offert. Läs mer om hur du skapar och redigerar offerter i Arbeta med offerter och försäljningsordrar.

Offert: Klicka på denna knapp för att visa en lista över alla befintliga offerter. Du kommer också till listan genom att välja Listor - Offert. Läs mer om listan Offert i Listor i arbetsområdet Försäljning.

Ny försäljningsorder: Via denna knapp kan du skapa nya försäljningsorder samt registrera relevanta detaljer om dem. Du kan också skapa nya försäljningsordrar direkt från kontaktkortet eller genom att välja Ny - Försäljningsorder. Läs mer om hur du skapar och redigerar en försäljningsorder i Arbeta med offerter och försäljningsordrar.

Försäljningsorder: Klicka på denna knapp för att visa en lista över alla obehandlade ordrar som är sparade i företagsdatabasen. Listan som öppnas är Försäljningsordrar som är filtrerade på Obehandlad order. Önskar du att se försäljningsordrar i andra statusar, väljer du aktuell status i rullgardinsmenyn Status. Läs mer om listan Försäljningsorder i Listor i arbetsområdet Försäljning.

Fakturor: Klicka här för att visa en lista över alla fakturor som är sparade i din företagsdatabas. Listan som öppnas är Försäljningsorder som är filtrerat på Faktura. Önskar du att se försäljningsordrar i andra statusar, väljer du aktuell status i rullgardinsmenyn Status. Läs mer om listan Försäljningsorder i Listor i arbetsområdet Försäljning.

Kreditnotor: Klicka här för att visa en lista över alla kreditnotorna som är sparade i databasen. Listan som öppnas är Försäljningsorder som är filtrerat på Kreditnota. Önskar du att se försäljningsordrar i andra statusar, väljer du aktuell status i rullgardinsmenyn Status. Läs mer om listan Försäljningsorder i Listor i arbetsområdet Försäljning.

Informationsrutor

Arbetsområdet Försäljning ger dig tillgång till två informationsrutor som visar dig dina Mest sålda produkter under de senaste 30 dagarna samt en snabb översikt över antal offerter och ordrar som behöver behandlas.

Se även:

Om Försäljning

Kom i gång med Försäljning

Användarinställningar för Offert/Försäljningsorder

Arbeta med offerter och försäljningsordrar

Offert/Försäljningsorder/Faktura/Kreditnota

Listor i arbetsområdet Försäljning

Rapporter

Version 11.1. Dokumentationen kan beskriva tjänster och/eller funktioner som inte är tillgängliga i din lösning.

Alla rättigheter reserverade © Visma Software AB. Med förbehåll om ändringar/fel. Mamut och Mamut-logotypen är registrerade varumärken av Visma Software AB. Alla andra varumärken är registrerade av respektive företag.