Försäljning > Användarinställningar för Offert/Försäljningsorder

Användarinställningar för Offert/Försäljningsorder

I användarinställningarna kan du anpassa offer- och orderkortet i arbetsområdet Försäljning efter eget behov, genom att definiera vilka kolumner, fält, kryssrutor och funktioner som ska visas.

Detta kan vara användbart när du är på kundbesök och skapar nya offerter/försäljningsordrar och inte vill att kunden ska kunna se känslig information om ditt företag.

Offert/Försäljningsorder

Du kan anpassa inställningarna för användare som har avancerade och/eller mindre avancerade behov. Standardanpassningen låter dig använda förhandsdefinierade inställningar.

Enkel: Förenklar fönstret och visar bara obligatoriska fält.

Normal: Visar standardfält och funktionalitet.

Avancerat: Visar alla tillgängliga fält och funktionalitet.

Kolumner för produktrader

Här kan du manuellt anpassa vilka kolumner du vill ska vara tillgängliga när du infogar nya produktrader. Läs mer om produktrader i Offert/Försäljningsorder/Faktura/Kreditnota.

Spårningsnr.: Här väljer du om spårningsnummerfunktionaliteten för produkter ska vara tillgänglig. Spårningsnumren är inte länkade till lagerfunktionaliteten I Mamut Business Software, men du kan skapa rapporter filtrerade på spårningsnummer.

Visa

Här kan du definiera de inställningar som du vill ha tillgängliga i offert-/orderkortet.

Öppna produktlistan när en ny produktrad infogas: Denna kryssruta måste markeras om produktlistan ska öppnas varje gång du registrerar en ny produkt på en order.

TB: Kryssa för här om du vill att täckningsbidraget ska visas för produkter.

TG: Kryssa för här om du vill att täckningsgraden ska visas för produkter.

Se även:

Om Försäljning

Kom i gång med Försäljning

Arbetsområdet Försäljning

Arbeta med offerter och försäljningsordrar

Offert/Försäljningsorder/Faktura/Kreditnota

Listor i arbetsområdet Försäljning

Rapporter

Verktyg på Mamut Online

Version 11.1. Dokumentationen kan beskriva tjänster och/eller funktioner som inte är tillgängliga i din lösning.

Alla rättigheter reserverade © Visma Software AB. Med förbehåll om ändringar/fel. Mamut och Mamut-logotypen är registrerade varumärken av Visma Software AB. Alla andra varumärken är registrerade av respektive företag.