Försäljning > Listor i arbetsområdet Försäljning

Listor i arbetsområdet Försäljning

Du hittar två olika listor i arbetsområdet Försäljning: Försäljningsorder och Offert. Listorna kan öppnas från arbetsområdet Försäljning eller via menypunkten Listor.

Tips! Systemet kommer ihåg dina urval nästa gång du öppnar listan.

Listan Offert

I listan Offert får du en komplett lista över alla befintliga offerter. Klicka på offertnumret för att öppna offerten.

Listan kan sorteras genom att klicka på en av kolumnrubrikerna, eller så kan du använda sökfunktionen för att hitta fram till en bestämd offert.

Nya offerter, ej synkroniserade: Genom att klicka på denna länken hittar du eventuella nya offerter som ännu inte är synkroniserade med Mamut Business Software, och därför inte har fått offertnummer tilldelat. Så snart offerterna är synkroniserade med din lokala installation av Mamut Business Software, kommer de att försvinna från denna listan och bli tillgängliga i den vanliga listan. Du kommer tillbaka till den vanliga visningen genom att klicka på länken Offerter, synkroniserade överst på sidan.

Lägg till ny: Klicka Lägg till ny överst i listan för att skapa en ny offert. Läs mer om hur du skapar en offert i Arbeta med offerter och försäljningsordrar.

Listan Försäljningsorder

I listan Försäljningsorder, ser du en komplett lista över alla order oberoende av status, som finns lagrade i din företagsdatabas, inklusive fakturor och kreditnotor. Det är bara ordrar med status Förlorad försäljning eller Annullerad som inte syns i listan.

När du är inne i listan kan du filtrera på de olika statusarna via rullgardinsmenyn Status. Detta filter är redan aktiverat för den valda statusen när du klickar på en av orderknapparna i arbetsområdet Försäljning. Du kan sortera Försäljningsorderlistan genom att klicka på en av kolumnöverskrifterna. Om du vill öppna en försäljningsorder klickar du på orderns Ordernr./Fakturanr. eller Status.

Tips! Öppnar du listan via Arbetsområden - Försäljning genom att klicka på knappen Försäljningsorder, Fakturor eller Kreditnotor, kommer listan automatiskt att filtreras på respektive Obehandlad order, Fakturor eller Kreditnota.

Nya försäljningsorder, inte synkroniserade: Här hittar du nya obehandlade försäljningsorder utan ordernummer som nyligen har skapas i arbetsområdet Försäljning. Dessa order lagras tillfälligt här. Så snart som de har synkroniserats med din lokala installation av Mamut Business Software, kommer de inte längre att vara synliga i denna lista. Istället kommer de att visas i den vanliga listan Försäljningsorder, synkroniserade.

Sök efter: I denna rullgardinsmeny kan du söka på nummer, namn eller referens. Om du söker efter ett namn eller en referens kan du även söka efter bara delar av dem (via filtret Innehåller och Börjar med).

Lägg till ny: Om du vill lägga till en ny obehandlad försäljningsorder klickar du på Lägg till ny högst upp i listan. En ny tom försäljningsorder öppnas. Läs mär här.

Se även:

Om Försäljning

Kom i gång med Försäljning

Arbetsområdet Försäljning

Användarinställningar för Offert/Försäljningsorder

Arbeta med offerter och försäljningsordrar

Offert/Försäljningsorder/Faktura/Kreditnota

Rapporter

Version 11.1. Dokumentationen kan beskriva tjänster och/eller funktioner som inte är tillgängliga i din lösning.

Alla rättigheter reserverade © Visma Software AB. Med förbehåll om ändringar/fel. Mamut och Mamut-logotypen är registrerade varumärken av Visma Software AB. Alla andra varumärken är registrerade av respektive företag.