Försäljning > Kom i gång med Försäljning

Kom i gång med Försäljning

För att komma i gång med Försäljning måste du ansluta till Mamut Online. Läs mer om att ansluta Mamut Online i Kom i gång med Mamut Online.

Arbetsområdet Försäljning i Mamut Online är tätt integrerat med försäljningsmodulen i Mamut Business Software. För att justera inställningarna enligt ditt företags behov bör du först se till så att dina företagsinställningar i Mamut Business Software är korrekta. Du kan även justera inställningarna i arbetsområdet via Användarinställningar i Mamut Online. När du har gjort dessa justeringar kan du dra maximal nytta av arbetsområdet Försäljning.

Inställningar i Mamut Business Software

Företagsinställningarna för Försäljning & fakturering och för Produkter i Mamut Business Software gäller även för arbetsområdet Försäljning i Mamut Online. Du kan justera företagsinställningarna via Visa - Inställningar - FöretagInställningar per modul - Produkt eller Försäljning & fakturering. Läs mer om företagsinställningarna för produkt och försäljning & fakturering (extern länk).

I Mamut Business Software kan du dessutom definiera standardvärden för rullgardinsmenyerna på Försäljningskortet. Du kan lägga till, redigera och radera dessa värden via Standardregistret genom att klicka på VisaInställningar - Företag - Standardregister i Mamut Business Software. Läs mer om Standardregistret här(extern länk).

Obs! Du måste dessutom ha skapat produkter och kunder innan du kan börja registrera offerter/försäljningsordrar, och produkterna måste du registrera i produktregistret i Mamut Business Software (Visa - Produkt - Produktregister). Kunder kan registreras både i Mamut Business Software och i Mamut Online.

Inställningar i Mamut Online

Administrera användarbehörighet

Superanvändaren har möjlighet att definiera vilken funktionalitet inom arbetsområdet Försäljning som användare av företagsdatabasen ska tillgång till. De olika behörigheterna konfigureras i fönstret Användaradministration, som öppnas genom att klicka Inställningar - Kontoadministration - Användaradministration. Du kan till exempel ange hur användaren ska kunna visa och redigera alla offerter/försäljningsordrar eller bara sina egna. Läs mer om administration av behörigheter i Behörighetsadministration på Mamut Online

Användarinställningar

I användarinställningarna kan varje användare redigera inställningar efter egna behov, genom att bestämma vilka fält och vilken information som ska visas i arbetsområdet. Detta kan vara nyttigt om du t.ex. är på kundbesök och önskar dölja känslig företagsinformation som täckningsgrad och täckningsbidrag. För att öppna användarinställningarna i Mamut Online klickar du Inställningar - Användarinställningar - Offert/Försäljningsorder. Läs mer om användarinställningarna Användarinställningar för Offert/Försäljningsorder.

Se även:

Om Försäljning

Arbetsområdet Försäljning

Arbeta med offerter och försäljningsordrar

Offert/Försäljningsorder/Faktura/Kreditnota

Listor i arbetsområdet Försäljning

Rapporter

Användarinställningar för Offert/Försäljningsorder

Version 11.1. Dokumentationen kan beskriva tjänster och/eller funktioner som inte är tillgängliga i din lösning.

Alla rättigheter reserverade © Visma Software AB. Med förbehåll om ändringar/fel. Mamut och Mamut-logotypen är registrerade varumärken av Visma Software AB. Alla andra varumärken är registrerade av respektive företag.