Om innhold på nettstedet

Et godt utarbeidet nettsted kan fort bli en av de viktigste informasjonskanalene du har til kundene dine. Ikke bare ved at du gir informasjon om dine produkter, men også som formidler av informasjon om bedriften din, kampanjer og annen nyttig informasjon til både kunder og samarbeidspartnere.

Innhold

Et nettsted består av flere nettsider hvorav en er hovedsiden som besøkende møter når de klikker seg inn på nettstedet ditt. I tillegg kan du bygge opp nettstedet med ønsket antall undersider og nyhetssider etter behov. Du kan også opprette kontaktsider som besøkende kan bruke for å ta kontakt med deg på en enkel måte.

Selve innholdet som du ønsker å ha på ditt nettsted må legges inn under fanekortet Innhold og i underliggende fanekort.

Hovedside

Kampanje

Produktutvalg

Nyheter

Undersider

Kontaktsider

Ønsker du å kunne selge dine produkter på ditt nettsted, må du ta i bruk funksjonaliteten for nettbutikk. Du kan selv velge om du vil ha et rent nettsted eller om du vil ha et nettsted med nettbutikk. Les mer i Om nettbutikk.

Merk! Begrepet nettsted brukes normalt i programmet om hele nettstedet ditt. Nettstedet kan også inneholde en del som kalles Nettbutikk, som er den delen av nettstedet der du kan tilby produkter til salgs til dine kontakter.

Redigering av innhold

Det finnes en rekke verktøy som du kan benytte ved redigering og formatering av innhold på nettstedet. Du kan f.eks. sette inn bilder, linker til andre nettsider, tabeller eller hele HTML-filer som du har opprettet i et annet program. En fullstendig oversikt av tilgjengelige verktøy finner du i Verktøy for innhold på nettstedet.

Merk! Du kan, når du måtte ønske det, gå tilbake og redigere og tilpasse så mange ganger du ønsker, for deretter å publisere innholdet på nytt på Internett.

Innstillinger og tilpasninger

Under Nettstedinnstillinger kan du sette hvilke innstillinger som skal gjelde for nettstedet og nettbutikken din. Du kan også tilpasse ledetekster (overskrifter) som vises på nettstedet ditt og registrere søkeord.

Les mer ved å klikke på linkene under:

Oppdatering/publisering av nettsted

Når du har lagt inn ønsket innhold på nettstedet ditt, må du velge Oppdater nettsted for at ditt nettsted skal bli publisert til Internett. Det samme gjelder når du har redigert innholdet på nettstedet. Du kan lese mer i Oppdatering av nettsted.

Hent nettsteddata

Funksjonen Hent nettsteddata sjekker om det er nye aktiviteter som er registrert på nettstedet ditt, og laster i så fall ned ordrer som er opprettet i nettbutikken din og henvendelser som er registrert via kontaktsider. Du kan lese mer om import av nettsteddata i Hent nettsteddata.

Merk! Modulen Netthandel kan kun brukes av én bruker om gangen, dette gjelder også selv om du har en flerbrukerversjon av programmet.

Se også:

Kom i gang med eget nettsted

Tips - hva du bør tenke på før du begynner

Designtips for nettsted

Om nettbutikk

Kom i gang med nettbutikk