Säkerhetsinställningar

I inställningsfönstret för Säkerhet har du tillgång till alla inställningar som gäller användare, behörighetskontroll och säkerhet i programmet.

Användaradministration

Här kan du skapa nya användare, göra inställningar och administrera användarnas behörighet. Du kan också välja att skapa nya användare med utgångspunkt i en befintliga användare, du kan då kopiera standardinställningar från den användare du använder som utgångspunkt. Markera Underlag när ny användare skapas och välj den anställda du vill använda som utgångspunkt i rullgardinsmenyn.

Läs mer i Användaradministration.

Administrera behörighetsmallar

En behörighetsmall är en uppsättning behörigheter som gäller alla användare som är knutna till behörighetsmallen. Här gör du viktiga säkerhetsinställningar för att kontrollera behörighet till databasen. Du kan skapa nya behörighetsmallar, redigera och ta bort egna behörighetsmallar och knyta användare till en behörighetsmall. Alla användare kan knytas till en behörighetsmall.

Läs mer i Behörighetskontroll.

Administrera licensinformation

Visar en översikt över dina licenser och ger dig möjlighet att administrera vem som har behörighet till tilläggsprodukter. Du får också en översikt över vilka datorer i nätverket programmet har installerats på.

Läs mer i Information om licens.

Inställningar

Här kan du göra inställningar för automatisk säkerhetskopiering.

Läs mer i Om säkerhetskopiering.

Vem är administratör?

Systemet förutsätter att minst en användare får Fullst. tillgång/Superanvändare. När du väljer Fullst. tillgång/Superanvändare är detta ett enskilt val, men för en anställd som ska ha behörighet som systemadministratör ställer du in en behörighetsmall. Skillnaden är alltså att en superanvändare har tillgång till allt, medan systemadministratören har tillgång till funktioner som naturligt hör till systemadministratörens arbetsuppgifter.

Se även:

Inställningar

Om användarinställningar

Användaradministration

Administration av behörighetsmallar

Administrera licensinformation

Om säkerhetskopiering

Inställningar för säkerhetskopiering