Försäljning > Skapa faktura från försäljningsorder

Skapa faktura från försäljningsorder

Via Försäljningskortet har du möjlighet att fakturera obehandlade försäljningsordrar.

Så här fakturerar du en försäljningsorder

1. Gå till Listor - Försäljningsorder och öppna en obehandlad försäljningsorder som du önskar att fakturera.
  2. Klicka på knappen Fakturera och sedan på Fortsätt.

Obs!
    Innan synkroniseringsprocessen är slutförd kommer fakturan att ha en temporär status innan den får sitt fakturanummer.
  3. När du har fått fakturanumret kan du välja att visa, spara och skriva ut fakturan genom att klicka på knappen Förhandsvisa PDF.

Du har nu skapat en faktura från en försäljningsorder.

Tips! Du har också möjlighet att kreditera fakturan. Läs mer i Skapa kreditnota.

Obs! Om försäljningsordern innehåller produktrader med lagervaror som inte har levererats, kommer statusen på fakturan att vara Faktura (ej levererat). Inga lageruppdateringar kommer att utföras i Mamut Business Software, så därför måste du göra detta manuellt i efterhand. När du fakturerar försäljningsordrar med produktrader utan lagervaror eller lagervaror som har levererats, kommer statusen på fakturan att vara Faktura.

Se även:

Om Försäljning

Arbeta med offerter och försäljningsordrar

Kom i gång med Försäljning

Offert/Försäljningsorder/Faktura/Kreditnota

Listor i Arbetsområdet Försäljning

Rapporter

Användarinställningar för Offert/Försäljningsorder

Arbetsområdet Försäljning

Skapa kreditnota

Version 11.1. Dokumentationen kan beskriva tjänster och/eller funktioner som inte är tillgängliga i din lösning.

Alla rättigheter reserverade © Visma Software AB. Med förbehåll om ändringar/fel. Mamut och Mamut-logotypen är registrerade varumärken av Visma Software AB. Alla andra varumärken är registrerade av respektive företag.