Opprette et nytt prosjekt

I Prosjektregisteret kan du registrere prosjektene dine og holde full oversikt over kontakter, ordrer, fakturaer, tilbud, innkjøp, aktiviteter, dokumenter, timer, produkter, ansatte og eventuelle underprosjekter som er knyttet til det aktuelle prosjekt.

Slik oppretter du et nytt prosjekt

1. Velg Vis - Prosjekt og klikk Prosjektregister.
  2. Klikk Ny.
  3. Skriv inn ønsket Nr./Prosjektklasse, Navn samt en mer detaljert beskrivelse av prosjektet i feltet Beskrivelse.
  4. Fyll ut datoer for Planlagt start- og sluttdato, og programmet vil dermed automatisk fylle ut prosjektets planlagte Varighet. Fyll ut de faktiske datoene når du har det klart. Les mer i Datofelter
  5. Velg om prosjektet er Internt eller Eksternt i nedtrekkslisten Type. Dersom du ønsker å kunne viderefakturere innkjøp, timer eller en fastpris, må du sette prosjektet til Eksternt.
  6. Endre fullføringsgraden dersom den ikke er lik 0. Du kan opprette egne prosentsatser for fullføringsgrad i standardregisteret ved å høyreklikke og velge Endre i standardregister.
  7. Velg Avdeling dersom prosjektet er knyttet til en avdeling.
  8. Ranger prosjektets Prioritet i nedtrekkslisten, avhengig av hvor viktig det er.
  9. Velg hvilken ansatt i ditt firma som er Ansvarlig for prosjektet.
  10. Skriv inn relevante Notater ved behov.
  11. Tilgjengelig i regnskap er som standard merket av, fjern markeringen om du ikke ønsker at prosjektet skal være tilgjengelig i regnskapsmoduler i programmet.
  12. Klikk knappen Budsjett for å legge inn egne budsjettall for prosjektet. De tallene du registrerer her vises under Prosjektstatus i kolonnen Budsjett, slik at du kan enkelt sammenligne faktiske og planlagte tall.
  13. Klikk for å legge inn URL til prosjektet dersom det har egne nettsider.
  14. I nedre halvdel av prosjektkortet kan du registrere mer informasjon i fanekortene.

Kontakter

Ordre/Faktura

Tilbud

Innkjøp

Aktiviteter

Dokumenter

Timeregistrering

Produkter

Ansatte

Gantt-diagram

Underprosjekt

Regnskap

15. Lagre prosjektet.

Prosjektet er opprettet.

Se også:

Prosjektregister

Om prosjektmodulen

Prosjektliste

Brukerinnstillinger for prosjekt