Hur skapas ett nytt projekt?

I Projektregistret kan du registrera dina projekt för att få full översikt över kontakter, order, fakturor, offerter, inköp, aktiviteter, dokument, produkter, anställda samt eventuella underprojekt som är knutna till det aktuella projektet.

Så här skapar du ett nytt projekt:

1. Välj Visa, peka på Projekt och klicka på Projektregister.
  2. Klicka på Ny.
  3. Skriv önskat Nr. / Projektklass, samt projektnamnet i fältet Namn och en mer detaljerad beskrivning av projektet i fältet Beskrivning.
  4. Fyll i datum för Planerat start- och slutdatum så att programmet automatiskt kan fylla i projektets planerade längd. När du gjort det kan du fylla i de faktiska Systemdatum.
  5. Välj om projektet är internt eller externt i rullgardinsmenyn Typ. Om du vill kunna vidarefakturera inköp, tid eller ett fast pris, måste du sätta projektet till externt.
  6. Ändra Status om den inte är noll. Du kan skapa egna procentsatser för hur långt du kommit i grundinställningarna genom att högerklicka och välja Ändra i grundinställningar.
  7. Välj Avdelning om projektet är knutet till en avdelning.
  8. Rangordna projektets Prioritet i rullgardinsmenyn, beroende på hur viktigt det är.
  9. Välj vilken av dina anställda som är Ansvarig för projektet.
  10. Skriv in relevanta Anteckningar vid behov.
  11. Tillgänglig i Bokföring är markerat som standard. Ta bort markeringen om du inte önskar att projektet ska vara tillgängligt i programmets bokföringsmoduler.
  12. Klicka på knappen Budget för att lägga in egna siffror för projektet.
  13. Klicka på för att lägga in en länk till projektet om det har egna webbsidor.
  14. I den nedre halvan av projektkortet kan du registrera mer information i flikarna:
  15. Spara projektet.

Projektet har skapats.

Se även:

Projektregister

Om projektmodulen

Projektlista

Användarinställningar: Projekt