Kontaktoppfølgingsregisteret

Kontaktkortet er delt i to. I øvre halvdel skriver du inn generell informasjon om kontakten og bestemmer hvilke kategorier kontakten skal tilhøre. Ved hjelp av kategoriene kan du skille kontaktene fra hverandre, for eksempel når du skal sende skreddersydd materiale til de senere.

Den nedre delen av kontaktkortet består av ulike fanekort hvor du registrerer annen relevant informasjon om kontakten, f.eks. kontaktpersoner, aktiviteter, dokumenter, ordre og fakturering, tilbud, reskontro, innkjøp, timer, produkt og prosjekt. Les mer i Fanekortene i kontaktregisteret.

Adresse: Under knappen Adresse legger du inn adressen til kontakten. Se mer i Adresse, detaljert. Se mer om Adresseoppsett.

Hovedkontor: Det kan være hensiktsmessig å benytte funksjonaliteten for hovedkontor dersom du ønsker at varelevering og fakturering skal skje til forskjellige kunder. Se mer i Hovedkontor/Underkontor.

Egendefinert felt: Ved hjelp av egendefinerte felt kan du klassifisere kontaktene dine etter eget ønske. Se mer i Egendefinerte felter.

Gruppe: Ved hjelp av Gruppe kan du foreta en klassifisering som gjør det enklere å filtrere kontaktene senere. Se mer i Grupper.

Notat-feltet er et felt for fritekst. Se mer i Notat.

Ny: Oppretter ny kontakt.

Liste: Klikk her for å åpne kontaktlisten. I brukerinnstillingene for Kontaktoppfølging kan du velge hvorvidt du vil at listen over kontakter skal vises automatisk når du åpner kontaktmodulen. Dette er en nyttig funksjon hvis du ofte leter etter ulike kontakter. Registrerer du vanligvis nye kontakter, kan det være aktuelt å slå av funksjonen.

Kontaktpersonliste: Åpner liste over kontaktpersoner (alle).

Slette: Du kan slette kontakter det ikke er gjort føringer på. Alternativt kan du sette kontakten Inaktiv i fanekortet Annen info.

Søk: Søk etter kontakt.

Utvalg av/på og Utvalgsinnstillinger: Setter utvalg.

Se mer om Søk og Utvalg i Søk.

I kontakt- og kontaktpersonkortet er det mulig å gjøre oppslag på navn, adresse eller telefonnummer i en integrert nettbasert kontaktdatabase. Det betyr at du kan søke og hente inn oppdatert kontaktinformasjon på dine kontakter/kontaktpersoner. Ved å klikke på knappen Oppdatere kontaktinformasjon vil det gjøres søk på allerede registrert informasjon, og du vil få listet opp potensielle kontakter med match på ett eller flere punkter. Du kan deretter velge å oppdatere alle eller utvalgte felter på kontaktkortet.

Merk! Oppdatere kontaktinformasjon er tilgjengelig kun som tilleggsprodukt i enkelte programversjoner.

Vis kart: Du kan få vist på et kart hvor en kontakt eller kontaktperson holder til. Kartet vil åpnes opp i et eget vindu. Forutsetter tilkobling til Internett.

Vis reiserute: Viser reiseruten til kontakten. Reiseruten tar utgangspunkt i din adresse. Forutsetter tilkobling til Internett.

Tips! Du kan velge kartleverandør for kart og reiserute i brukerinnstillinger for kontaktoppfølging. Du kan velge mellom Yahoo, Google og Findexa.

Knappen Kontaktstatus gir deg oversikt over alle kjøps- og salgstransaksjoner som har funnet sted mellom kontakten og selskapet ditt, i tillegg til andre viktige nøkkeltall. Denne oversikten gir deg rask tilgang til kontaktens salgshistorikk og kan for eksempel være nyttig når du snakker i telefonen med kontakten.

Via knappen Standard dokument i verktøylinjen øverst i kontaktkortet får du tilgang til en rekke standard dokumentmaler som kan benyttes ved opprettelse av standard dokumenter til en enkelt kontakt.

Ved hjelp av knappen Sortering kan du sortere kontaktene dine på mange forskjellige måter, etter Kontaktnavn, Kontaktnr., Leverandør eller Telefonnr. Velg ønsket sorteringskriterium ved hjelp av pilknappen rett til høyre for sorteringsknappen.

Ved å klikke på pilknappen til høyre for Opprette aktiviteter kan du opprette skreddersydde aktiviteter. Du bestemmer selv innholdet i aktivitetene og hvilke moduler aktivitetsmalene skal være tilgjengelige i ved hjelp av aktivitetsmaler.

På knappen Brukerinnstillinger i verktøylinjen, fanekortet Kontaktkort under Annet velger du om kontaktlisten automatisk skal åpnes ved åpning av kontaktkortet. Bruk pilknappen for å åpne Firmainnstillinger.

Klikk Skriv ut for å skrive ut kontaktspesifikke rapporter, for eksempel adresseetiketter. Et nytt vindu vil åpnes der du kan velge ønsket rapport og definere andre aktuelle innstillinger. Les mer i Om rapportmodulen.

TAPI-knappen: (Tilleggsprodukt) Når du klikker på TAPI-knappen, vil programmet automatisk ringe telefonnummeret i det tilhørende feltet. Merk! Denne knappen kommer bare til syne hvis du har det nødvendige utstyret installert. Det kreves at driverne støtter TAPI 3.0 eller høyere, samt at en telefon er koblet til den aktuelle PC-en via en seriell port.

Med Skype kan du ringe til kontakter fra kontakt eller kontaktpersonkortet. Du kan også motta samtaler. Er kontakten registrert med Skype-navn eller Skype-nummer i kontakt- eller kontaktpersonregisteret ditt, vil du få oppslag på kontakten. Samtaler med eksisterende kontakter logges som aktiviteter, slik at du enkelt kan få tilgang til historikken på kontakten senere. Skype-knappen er kun tilgjengelig dersom Skype er aktivert i innstillingene. Se mer om integrasjon med Skype i Om integrasjon med Skype.

Les mer om de øvrige knappene på verktøylinjen i Vanlige verktøy i programvinduene

Se også:

Kontaktoppfølging

Vanlige verktøy i programvinduene

Fanekortene i kontaktregisteret

Brukerinnstillinger for Kontaktoppfølging